‘Real Betis wil Xavi Hernández eerste klus als coach bieden’

3 mei 2019

BSR Agency

Xavi Hernández stopt aan het eind van deze maand als profvoetballer. Toch hoeft de 39-jarige middenvelder volgens Spaanse media niet heel lang stil te zitten. Hij zou volgend seizoen al als coach kunnen beginnen.


Volgens de Catalaanse sportkrant zou Real Betis de 133-voudig Spaans international zijn 1e podium willen geven als coach. Xavi begon vorige maand als met zijn trainerscursus UEFA Pro en deed in Qatar, waar hij sinds de zomer van 2015 speelt voor Al Sadd, ook al de nodige ervaring op.

Bij Real Betis, dat na een wisselvallig seizoen is terug te vinden op de 11e plek in La Liga, zal Quique Setién aan het einde van dit seizoen vertrekken. Onder diens leiding speelde Real Betis 2 seizoenen erg aantrekkelijk voetbal, maar de club uit Sevilla kon dat lang niet altijd omzetten in goede prestaties.

Wissel van de wacht
Real Betis werd vorig seizoen 6e en deed dit seizoen ook lang mee om Europees voetbal, maar zakte de laatste weken weg naar plek 11 in La Liga. Setién liet zijn ploeg ook spelen volgens de principes van zijn voorbeeld Johan Cruijff. Xavi, die donderdag zijn afscheid als profvoetballer aankondigde, liet weten dat hij zijn trainersloopbaan ook wil vormgeven aan de hand van de peilers van Cruijff.

Xavi speelde liefst 676 wedstrijden voor FC Barcelona, waarmee hij 31 prijzen won. In Sevilla is er volgens Sport het vertrouwen dat Xavi de juiste man is om Real Betis leuk voetbal te laten spelen in combinatie met goede resultaten.

Champions League finale Juventus- FC Barcelona
Xavi Hernandez neemt afscheid met de wedstrijdbal en de beker met de groet oren
Foto ; Pim Ras" />