Real doet goede zaken na beladen overwinning op concurrent Valencia (video's)

REUTERS

Trevor Wagener • 19:19, 27-01-2018 / Laatste Update: 05:20, 07-01-2024

Het zwak presterende Real Madrid heeft dan eindelijk een gemakkelijke overwinning geboekt. Op bezoek in Mestalla werd Valencia verslagen: 1-4. Cristiano Ronaldo, dit seizoen nog niet echt op dreef, scoorde 2 keer uit een pingel.

Real Madrid was in de 1e de betere ploeg. De Spaanse grootmacht scoorde 2 keer uit een strafschop en 2 keer was Martin Montoya de schuldige bij de thuisploeg: 2 oerdomme acties van de rechtsback, waarbij vooral de 2e penalty (in de rug springen van Benzema) zelfs bij een jeugdwedstrijd niet vaak vertoond wordt:

No penal por Los Chés

In de 2e helft kreeg de 'Koninklijke' het aanvankelijk een stuk moeilijker. Valencia drong aan en kreeg kansen op een aansluitingstreffer. Ook de nummer 3 uit La Liga wilde graag een strafschop, maar de scheidsrechter wilde er niet aan.

Late dubbelslag

Toch kwam de ploeg van trainer Marcelino terug in de wedstrijd. Santi Mina kopte raak en in het vervolg drong Valencia nog wel meer aan, maar was het Real dat de score langzaam opvoerde. Eerst was het Marcelo die aan alle illusies van Valencia een einde maakte. 10 minuten voor tijd maakte Toni Kroos aan alle hoop een einde door een geweldige aanval te ronden (video no.2!):

Stand La Liga

Real, dat ook na deze wedstrijd op de 4e plek blijft staan, komt door de zege wel op 2 punten van Valencia (3e). De 'Galacticos' speelden wel 1 wedstrijd minder.