Real knalt op fraaie wijze over laagvlieger Deportivo heen

admin • 01:20, 27-04-2017 / Laatste Update: 13:13, 12-12-2023

Ook Real Madrid heeft in navolging van Barcelona woensdagavond met speels gemak gewonnen en blijft daardoor op titelkoers voor La Liga. Zonder Cristiano Ronaldo had Real in La Coruña geen kind aan laagvlieger Deportivo en werd met 2-6 gewonnen.

Barcelona had eerder die avond met 7-1 thuis gewonnen van de inmiddels gedegradeerde hekkensluiter Osasuna. De druk stond dus weer op de club uit Madrid, dat afgelopen zondag nog El Clásico in eigen huis met 2-3 verloor van de club uit Catalonië.

Snelle goal

Hij lag er al snel in in Noord-West-Spanje. De van Juventus teruggekeerde Álvaro Morata was al na 1 minuut trefzeker voor de Koninklijke bezoekers. Met een harde knal wist hij Depor-keeper Germán Lux te verschalken.

Binnen het kwartier werd de score verdubbeld door James Rodriguez. Een prachtig uitgespeelde aanval werd door hem afgerond.

Depor doet wat terug

Deportivo deed nog wel wat terug tussendoor, maar dat mocht eigenlijk geen naam hebben. Florin Andone schoot de bal na een rommelige aanval tegen de touwen.

De beslissing?

Voor rust werd de wedstrijd eigenlijk al beslist in het voordeel van Real. Lucas Vázquez, kind van Madrid, legde de bal erin na een carambole voor de goal van Depor.

James z'n tweede

James Rodríguez mocht in de 66ste minuut de score uitbreiden naar 1-4. Bij tijd en wijle liepen ze bij de Madrilenen elkaar voorin in de weg, omdat het prijsschieten was. Ook Isco deed daar aan mee en scoorde 12 minuten voor tijd de 1-5. Real speelde een puike wedstrijd, maar ze werden door de verdediging van Deportivo la Coruña ook weinig dwarsgezeten.

De aanval van Depor deed vlak voor tijd wel nog wat terug. Joselu kopte in de 84ste minuut de bal tegen het net voor de thuisploeg. Maar ja, als dan vervolgens Casemiro de 2-6 binnen knalt, heeft dat natuurlijk niet zo veel zin. Het is wel weer duidelijk welke teams de dienst uitmaken in Spanje. Real en Barça winnen allebei met grote cijfers!

Titelstrijd

Dankzij de overwinning blijft Real op koers voor de titel van La Liga. Barcelona staat met een gelijk puntenaantal en een beter onderling resultaat nog wel bovenaan, maar Real heeft nog 1 wedstrijd in te halen tegen Celta de Vigo.