Real Madrid begint dramatisch aan 2022: koploper LaLiga weet niet te scoren tegen Getafe

Eimert Pruis • 16:56, 02-01-2022 / Laatste Update: 02:11, 12-12-2023

Real Madrid heeft vals gestart in 2022. De eerste wedstrijd van het jaar, bij Getafe, ging met 1-0 verloren. De ploeg van coach Carlo Ancelotti zag oud FC Twente-speler Enes Ünal het enige doelpunt maken. Getafe maakte zo een einde aan de reeks van 11 ongeslagen competitiewedstrijden van Real.

In de 9e minuut scoorde de Getafe-spits al. Daarna probeerde de Koninklijke van alles, maar scoren lukte niet. De muur van Getafe was deze keer ondoordringbaar met de uitblinkende doelman David Soria.

Karim Benzema was onzichtbaar en een schitterend schot van Casemiro had ook meer verdiend. Real schoot wel wat richting doel, maar telkens stond Soria op de juiste plek en maakte redding na redding. Ook in blessuretijd op een goede kopbal van Isco.

Getafe leeft op rond de jaarwisseling

Getafe kent een waardeloos seizoen tot nu toe, het zorgde al voor trainersontslag en heel wat wisselingen in de ploeg. Toch won Getafe de laatste wedstrijd van 2021 (1-0 tegen Osasuna) en flikte hetzelfde bij de eerste van 2022. De ploeg klimt daardoor naar de veilige 16e plaats.

Real Madrid moet een beetje vrezen dat het weer spannend gaat worden bovenin LaLiga. Mocht achtervolger Sevilla de 2 wedstrijden winnen die ze nog tegoed hebben op Real, dan is het verschil 2 punten.