Real Madrid buigt bij Betis na rust 2-1 achterstand om in 5-3 zege (video's)

Martijn Baars • 23:38, 18-02-2018 / Laatste Update: 11:56, 08-01-2024

Een lekker potje was het zondagavond in Sevilla. Real Madrid won daar met 5-3 van Real Betis, een waar doelpuntenfestijn.

Het begin was zeker lekker voor De Koninklijke, dankzij een doelpunt van Marco Asensio binnen het kwartier. Mooi was-ie niet: hij kopte een rebound van Ronaldo binnen: 0-1.

Maar Betis was niet echt onder de indruk van de tegenvallende ploeg van trainer Zinedine Zidane. Na 3 gemiste kopballen was het eindelijk raak voor Betis-speler Mandi: 1-1. Even later stond Betis zelfs met 2-1 voor, na een eigen goal van Nacho.

Real Madrid, dat toch al niet lekker draait in La Liga, zette na rust een tandje bij. Binnen een kwartier stonden de Madrilenen 3-2 voor in plaats van 2-1 achter. Aanvoerder Sergio Ramos kopte snoeihard binnen voor de gelijkmaker.

Marco Asensio bekroonde zijn geweldige wedstrijd 8 minuten later met zijn tweede goal. Na een mooie solo van rechtsback Dani Carvajal, hoefde de halve Nederlander alleen nog maar binnen te schuiven: 3-2.

Cristiano Ronaldo mocht daarna ook nog een feestje vieren. Hij verraste de Betis-doelman en maakte de 4-2. Lekker schot in de korte hoek.

Daarmee leek het verzet van Betis wel te zijn gebroken, maar het werd nog een erg spannende slotfase. Zeker toen Sergio Leon 5 minuten voor tijd de stand op 4-3 bepaalde. Toch trok Real de 3 punten over de streep, mede dankzij de beslissende treffer van Karim Benzema: 5-3.