Real Madrid en AS Roma zonder te spelen naar knock-outfase CL door verlies CSKA

Pro Shots / Action Images

admin • 22:06, 27-11-2018 / Laatste Update: 19:02, 05-01-2024

CSKA Moskou heeft geen kans meer op een plek in de 8e finales van de Champions League. De Russische club verloor met 1-2 van het Tsjechische Viktoria Plzen. Daardoor zijn Real Madrid en AS Roma al voorafgaand aan hun onderlinge wedstrijd zeker van een ticket voor de volgende ronde.

In Rome begint dinsdag om 21.00 uur het duel tussen de koplopers van groep G (9 punten). Scheidsrechter Danny Makkelie floot 2 uur eerder voor het beginsignaal van de wedstrijd in het stadion Loezjniki.

Makkelie deelt strafschoppen uit

Na 10 minuten ging middenvelder Georgi Sjtsjennikov gewillig naar de grond en zag tot zijn vreugde dat de Nederlandse arbiter naar de strafschopstip wees. De Kroaat Nikola Vlasic schoot zonder moeite binnen. Vlak voor rust floot Makkelie aan de andere kant voor een penalty. CSKA-doelman Igor Akinfejev wist de inzet van de Slowaak Roman Procházka te keren.

Plzen pakt plek 3

Procházka maakte zijn misser na rust goed door alsnog de 1-1 te maken. De Tsjechen waren niets minder dan de Russen en 10 minuten voor het einde kopte Lukas Hejda de bezoekers naar de 3e plaats in de poule (4 punten).