Real Madrid kroont zich na 5 jaar weer tot Spaans kampioen (video)

Brian Vesseur • 23:47, 21-05-2017 / Laatste Update: 13:05, 05-01-2024

Real Madrid is eindelijk weer kampioen van Spanje! Door een 2-0 zege op bezoek bij Malaga is De Koninklijke na 5 jaar weer de beste van Spanje. FC Barcelona won nipt van Eibar, maar dat maakte niks meer uit. Het gat tussen de topploegen bleef 3 punten.

Real op 1-0

Cristiano Ronaldo zette zijn ploeg binnen no-time op voorsprong. Slechts 98 seconden had de Portugese superster nodig om Real naar de 1-0 te schieten. De assist van Isco was prachtig, de afronding van Ronaldo zelfverzekerd.

Slechts 98 tellen had hij nodig: Cristiano Ronaldo ontsnapt en maakt simpel de 0-1 voor Real Madrid! #malrea pic.twitter.com/d5nzXmn8Wn

— Ziggo Sport (@ZiggoSport) May 21, 2017

Barça achter

Vlak daarna kwam Barcelona op achterstand. Al na 7 minuten was het Takashi Inui dat Eibar op voorsprong zette: 0-1. Luis Suarez kreeg in de rest van de tweede helft enorme kansen op de gelijkmaker, maar de bal wilde er niet in. Ook de pogingen van Lionel Messi werden gekeerd.

Benzema schiet Real naar 2-0

Na rust kwam Real Madrid ook op 2-0. Karim Benzema scoorde na een corner, hoewel de Fransman buitenspel leek te staan.

Karim Benzema beslist de titelstrijd met deze goal van dichtbij. De Fransman staat iets buitenspel, maar hij telt! pic.twitter.com/8oycfTIUUo

Barça draait het om

Een paar minuten na de goal van Benzema kreeg Barcelona nog een draai om de oren. Inui scoorde weer, waardoor de wedstrijd en het kampioenschap definitief beslist leken: 2-0. Het gat werd snel weer 1 goal: Junca scoorde een knullige eigen goal. Hij wilde de bal wegwerken, maar zag het ding tegen zijn standbeen aankomen en het doel inrollen.

Vervolgens miste Lionel Messi de kans op gelijkmaker vanaf de strafschopstip. Even later was het alsnog Luis Suarez die Barça wel op gelijke hoogte bracht: 2-2. Een kwartier voor tijd kregen de Catalanen nog een pingel, wat Ander Capa een terechte rode kaart opleverde. Deze werd wel verzilverd door Messi: 3-2! In de slotfase werd het zelfs 4-2, door nog een goal van Messi.

Nog even spannend?

De strijd om het kampioenschap was weer 3 punten, maar dat deerde de Madrilenen niet. Zij speelden de wedstrijd 'gewoon' uit. Het werd nog wel even spannend, toen Malaga in het de slotminuten nog een keer het houtwerk raakte.

Real Madrid is de kampioen van Spanje en dat is volledig terecht! Feestje in de Spaanse hoofdstad.

Champions League

Real Madrid heeft nog een kans op een hoofdprijs dit seizoen. Zaterdag 3 juni staat de Champions League-finale op het spel. Tegenstander is het Italiaanse Juventus, dat dit weekend ook kampioen werd.