Real Madrid loopt uit op concurrentie

Photo News

Brian Vesseur • 00:23, 30-01-2017 / Laatste Update: 20:01, 05-01-2024

Real Madrid heeft optimaal geprofiteerd van de uitglijders bij de concurrentie. De koploper van Spanje won in het eigen stadion Bernabéu met 3-0 van Real Sociedad en liep uit op FC Barcelona en Sevilla. Het gat met de twee naaste belagers bedraagt vier punten, terwijl de Madrilenen nog een wedstrijd tegoed hebben.

Barça verspeelde eerder zondag twee punten door een 1-1-gelijkspel tegen Real Betis. Sevilla verloor met 3-1 van Espanyol.

Ronaldo-show

Tegen het einde van de eerste helft viel het eerste doelpunt van Real. De Portugese vedette Cristiano Ronaldo gaf een steekpassje op Mateo Kovacic, die de bal langs doelman Gerónimo Rulli van Sociedad schoof. Vlak na rust schoot de Kroatische middenvelder de bal loepzuiver naar voren richting Ronaldo, die niet draalde en de 2-0 maakte. Tien minuten voor tijd kopte invaller Álvaro Morata de 3-0 binnen. Sociedad speelde het laatste kwartier met tien man nadat Iñigo Martínez het veld af moest met een rode kaart.