Real Madrid OPPERMACHTIG in derby tegen Atlético: Benzema en halve Nederlander scoren

Eimert Pruis • 23:55, 12-12-2021 / Laatste Update: 19:27, 08-01-2024

Real Madrid heeft een dreun uitgedeeld aan grote concurrent voor de titel en eeuwige rivaal Atlético Madrid. De Koninklijke was veel beter dan Atléti: 2-0.

Karim Benzema scoorde gewoon weer alsof het niets was. De Franse spits lag er eventjes uit met een blessure, maar was net op tijd fit voor wat minuten in de Madrileense derby. Hij had ook maar een kwartier nodig en toen lag het bal alweer in het netje. Vinicius Junior was de aangever. Benzema maakte geweldig af.

Atléti heeft NIETS te vertellen

Real Madrid speelde, gesterkt door de terugkeer van Benzema, koninklijk. Atlético had helemaal niets te vertellen. Dat was ook zo in de 2e helft. Benzema had zijn dingetje gedaan en bleef achter in de kleedkamer. De halve Nederlander Marco Asensio (Willemsen) besliste nog voor het uur de wedstrijd.

Asensio Willemsen schreeuwt het uit

Vinicius strooit met assists

Weer was Vinicius de man van de assist, deze keer scoorde Asensio. De fijnbesnaarde middenvelder heeft onder trainer Carlo Ancelotti eindelijk het vertrouwen waar hij zo lang naar op zoek was.

Real comfortabel aan de leiding

En zo speelde Real de wedstrijd uit en ziet in LaLiga een heerlijk gat met nummer 2 Sevilla. De voorsprong is 8 punten, al mag Sevilla nog een wedstrijd inhalen. De voorsprong op Atlético is nog heerlijker voor de maagdelijke witten: 13 punten (wedstrijd meer).

De 1-0 van Benzema

De 2-0 van Asensio