Real Madrid superieur in Spaanse Supercopa

Martijn Baars • 02:49, 17-08-2017 / Laatste Update: 22:38, 08-01-2024

Real Madrid was ook in de return om de Spaanse Supercup te sterk voor FC Barcelona. In het eigen Bernabéu was De Koninklijke oppermachtig en had Barça weinig te vertellen. Het werd het 2-0, dankzij weer een echte golazo van Marco Asensio.

Binnen 5 minuten werd het al een onmogelijke opgave voor Barcelona om de Supercup te winnen. Marco Asensio maakte zondag in de heenwedstrijd al een mooie goal, maar zijn vroege 1-0 (4e minuut) in de return was misschien nog wel lekkerder. Van ruim 20 meter knalde de middenvelder de bal achter de kansloze Marc-André Ter Stegen.

Kansloos

Ook zijn teamgenoten waren vrij kansloos in de 1e helft tegen de Madrilenen. Real had de touwtjes stevig in handen en zorgde continu voor gevaar voor het doel van Barcelona. Lucas Vazquez krulde in de 33e minuut de bal na een mooie steekpass door het midden op de paal, waarbij Barça goed weg kwam.

Even later was het wel raak toen Karim Benzema goed voor z'n man kwam bij een voorzet van Marcelo en de bal achter Ter Stegen volleerde: 2-0. Samuel Umtiti, die zijn landgenoot in de gaten moest houden, was al met zijn gedachten bij de thee, want hij liet zich wel erg makkelijk opzij zetten.

IJdele hoop

Na de rust was het wedstrijdbeeld niet heel anders dan in de 1e helft. Real heerste en Barça kwam er af en toe eventjes uit. Lionel Messi leek Barça weer hoop te geven toen hij in de 52e minuut bijna profiteerde van een fout achterin bij Real Madrid. Bijna, want de Argentijn knalde de bal hard op de lat. Een paar minuten later was Benzema dicht bij zijn 2e goal, maar vanuit een moeilijke hoek schoot hij hard op de vuisten van Ter Stegen.

Opleving Barça

Bijna 20 minuten voor tijd leek Barcelona weer iets sterker te worden, maar dat resulteerde niet in een goal. Sergi Roberto schoot van afstand hard op doel, maar Keylor Navas kon nog redden. Uit de rebound kopte Luis Suárez voor een leeg doel op de paal.

Real hoefde nergens bang voor te zijn en speelde de wedstrijd rustig uit. De Madrilenen konden daarom voor het eerst sinds 2012 de Spaanse Supercup weer aan het publiek tonen.