Real Madrid wint van gehavend Bayern München, Asensio matchwinner (video's)

Martijn Baars • 00:49, 26-04-2018 / Laatste Update: 01:00, 08-01-2024

Woensdagavond is de heenwedstrijd van de halve finale Champions League tussen Bayern München en Real Madrid gespeeld. Na een rustig begin kwam de wedstrijd na een klein half uur kwam de wedstrijd los. De Duitsers kwamen nog wel op voorsprong maar verloren uiteindelijk met 1-2 van de Spanjaarden.

De return wordt 1 mei gespeeld in Madrid.

Man van glas

Arjan Robben deed zijn faam eer aan en helaas niet op de goede manier. Na 8 minuten moest de Nederlander al met een blessure van het veld, hij werd vervangen door Thiago Alcantara.

1-0

In de 28ste minuut werd de score geopend door Joshua Kimmich. De Duitse rechtsachter stormde op na aangeven van James Rodriguez en schoot de bal heerlijk binnen.

⚽️ | 1-0 @FCBayern! Is het een fout van doelman Navas of een geweldige treffer van Kimmich? Feit is dat Bayern in München aan de leiding gaat tegen Real Madrid. #bayrea pic.twitter.com/ChsVjqsjux

— NUsport (@NUsport) 25 april 2018

Pech voor Bayern

De Duitsers stonden dan wel voor, maar van een prettige 1ste helft was zeker geen sprake. Want in de 34ste minuut moest ook Jerome Boateng het veld ruimen door een blessure. Niklas Süle verving hem.

Poeier Marcelo

Daar hield de pech van Bayern nog niet op, want in de 44ste minuut maakte Marcelo ook nog de gelijkmaker. Op aangeven van Daniel Carvaljal poeierde de linksachter hem heerlijk in de verre hoek van het doel. De ploegen gingen met een 1-1 gelijkspel de kleedkamers weer in.

⚽️ | 1-1 @RealMadrid! Ronaldo denkt aan een omhaal, maar Marcelo poeiert de bal in de hoek. Wat een schot van de linksback. #bayrea pic.twitter.com/31j8igDryK

Foutje bedankt

In de 2e helft ging het over en weer tussen beide clubs, maar had Bayern de grotere kansen. Toch was het Real Madrid dat in de 57ste minuut scoorde. Marco Asensio scoorde na een snelle uitbraak na een mislukte aanval van Bayern en geschutter in de defensie van de Duitsers. Rafinha leverde zomaar in en dat bleek een heel duur foutje.

⚽️ | 1-2 @RealMadrid! Bayern heeft de wedstrijd constant onder controle gehad, maar Real straft een foutje keihard af. Asensio laat Madrid juichen. #bayrea pic.twitter.com/jHzlW9tUCe

Hij wil er niet in

Bayern bleef op zoek naar de gelijkmaker en kreeg ook kansen met Ribéry, Müller en Lewandowski, maar de bal wilde er steeds niet in. Er lag altijd een been van een Real Madrid speler dwars of de keeper Keylor Navas stopte de bal.

Uitwedstrijd

Real Madrid doet goede zaken met deze uitslag en staat al met een half been in de finale. Volgende week zal het gehavende Bayern München minstens 2 keer moeten scoren en geen doelpunten tegen moeten krijgen om zich te plaatsen voor de finale. Een monsterklus die niet onmogelijk is, maar lastig zal worden. Het is te hopen voor de Duitsers dat Robben tegen die tijd weer fit is, al valt er nu nog niets te zeggen over de ernst van zijn blessure.

Wil je een gedetailleerd verslag van de wedstrijd tussen Bayern München en Real Madrid? Lees dan hier ons Liveblog terug.