Real slaat remontada van Atlético voor rust van zich af en plaatst zich voor Champions League-finale (video)

admin • 00:40, 11-05-2017 / Laatste Update: 08:27, 05-01-2024

In de laatste grote wedstrijd ooit in het Vicente Calderón heeft Real Madrid een aanval van Atlético Madrid van zich afgeslagen. Van een echte remontada was geen sprake meer toen Isco vlak voor rust de 2-1 eindstand tegen de touwen schoot en de thuisclub er daarna niet meer aan te pas kwam om 3 goals te maken.

In een prachtige sfeer opende het Vincente Calderón stadion voor de laatste keer de poorten voor het miljoenenbal, dat in de volksmond de Champions League wordt genoemd. In de 1ste 9 minuten knalden de 2 Madrileense ploegen er vol op, wat resulteerde in 2 terechte maar snelle gele kaarten. 1 voor Danilo van Real Madrid en 1 voor Stefan Savic van Atlético.

Yannick Carrasco was ongetwijfeld de gevaarlijkste speler van de 1ste 10 minuten. De 23-jarige Belg was tweemaal dichtbij een doelpunt, maar de Costa Ricaanse doelman Keylor Navas lag telkens in de weg. Iets wat hij bij een inzet van Saúl Níguez niet kon.

Níguez

De oud-jeugdspeler van Real Madrid kopte in de 12de minuut knap raak in de korte hoek. Navas, die wel bij de bal kon, kon de krachtige kopbal niet keren waardoor Atlético op een snelle gewenste voorsprong kwam: 1-0.

Dit kan nog weleens een heel spannend avondje worden. Saul kopt de vroege 1-0 binnen voor Atletico. #atlrea #socialreplay pic.twitter.com/3Nv6eFr8bK

— NUsport (@NUsport) 10 mei 2017

Atlético kwam 1 minuut later nog beter in de wedstrijd. Raphaël Varane probeerde Fernando Torres van de bal te tikken, maar raakte de benen van de oud-aanvaller van Liverpool en Chelsea: een strafschop. Antioine Griezmann tikte de bal dubieus in de rechterhoek langs Navas, die alweer de bal raakte, en verdubbelde de voorsprong: 2-0.

En dat is twee. Griezmann faalt niet vanaf elf meter en maakt er 2-0 van namens Atletico. #atlrea #socialreplay pic.twitter.com/N7YE0zOtoi

Atlético leek het krankzinnige tempo van de 1ste periode daarna bewust een beetje terug te schroeven, al bleven de harde overtredingen aan beide kanten doorgaan. Diego Godín, Sergio Ramos en Gabi kregen allemaal al snel in de 1ste helft geel van scheidsrechter Cüneyt Cakir. Ramos en Gabi allebei voor commentaar.

De gemoederen lopen hoog op in de burenruzie. Geel voor Ramos en Godin, die zijn schouder in de nek van Ronaldo plant. #atlrea #socialreplay pic.twitter.com/G1nCSF7aF4

Real Madrid kwam vlak voor rust op formidabele wijze terug in het duel en was met 1 been terug in de finale. 'Zaalvoetballer' Karim Benzema omspeelde op de achterlijn prachtig 3 verdedigers van de thuisclub en vond daarna de geheelde vrijstaande Toni Kroos. Jan Oblak had een geweldige redding op zijn schot, maar legde de bal vervolgens panklaar voor de voeten van Isco, die er als de kippen bij was om de bal in te tikken: 2-1.

Schiet Isco de hoop van Atletico aan diggelen? De spelmaker maakt de belangrijke uitgoal voor Real: 2-1. #atlrea #socialreplay pic.twitter.com/Bep7FWSRMA

Los Colchoneros moest vervolgens 3 keer scoren om de finale van de Champions League te halen. Toch bleef het thuispubliek heilig hopen op een nieuwe remontada. Toch was het de Koninklijke die in de 2de helft het betere van het spel had. Cristiano Ronaldo deed er alles aan om zijn 11de van dit Champions League-seizoen te maken.

Afgekeurde goal

De Voetballer van het Jaar was er een aantal keer dichtbij en zag ook hoe een doelpunt van hem in de 69ste minuut onterecht werd afgekeurd. Een schot van Luka Modric werd verlengd door de linksbuiten, die net niet in buitenspelpositie stond, maar de vlag van de Turkse arbitrage ging toch omhoog.

Ronaldo moet nog even wachten op zijn doelpuntje. De Portugees mikt op zijn derde hattrick op rij in de CL. #atlrea #socialreplay pic.twitter.com/e1nheA59nE

De thuisploeg had het ook lastig met Navas, die zich meerdere malen moest bewijzen tegenover zijn verdediging. Carrasco en invaller Kevin Gameiro moesten beiden zwichten voor de Costa Ricaanse polsen van de doelman.

Buitenspel of niet? Atletico ontsnapt in elk geval aan de genadeklap, want Ronaldo wordt afgevlagd. #atlrea #socialreplay pic.twitter.com/L2U2iDIz6p

Met nog 10 minuten op de klok leek de ploeg van Zinedine Zidane zich voor de 2de keer op rij te plaatsen voor de finale van de Champions League. Vorig jaar werd stadsgenoot Atlético in de finale verslagen door zijn grote rivaal. Ditmaal was de recordkampioen van Europa in de halve finale te sterk voor het team van Diego Simeone. Dit jaar wacht Juventus, dat op zelfverzekerde wijze AS Monaco versloeg, in de finale, die op 3 juni wordt gespeeld in Cardiff.

Gameiro kreeg nog een reuze mogelijkheid om er nog een gelijkspel uit te halen, maar de Fransman faalde zelfs vanaf 1 meter. De bliksem en regenval boven het stadion sprak boekdelen voor de kansen van Atlético over een finaleplek.

Het zit Atletico ook niet bepaald mee. Zelfs van dichtbij krijgt Gameiro de bal er niet in. #atlrea #socialreplay pic.twitter.com/rjmt25Egyx

Het Vincente Calderón kreeg Europees niet de remontada waar het op had gehoopt, zoals dat in 2014 wel kon. Maar een halve finale verliezen en wetende dat de club Atlético Madrid steevast bij de top van Europa hoort, zal een troost bieden voor de fans die het stadion in de eigen competitie nog een keer mogen knuffelen. 21 mei tegen Atlético Bilbao komt er nog een laatste hasta luego: geweldig Vicente Calderón.