Real verslaat Leganes nu wel en is hersteld van bekerdrama (video's)

EPA

Trevor Wagener • 21:50, 21-02-2018 / Laatste Update: 16:37, 12-12-2023

Regerend landskampioen Real Madrid heeft de inhaalwedstrijd uit bij Leganes met 3-1 gewonnen. De Koninklijken revancheerden zich daarmee voor het drama van vorige maand in de Copa del Rey.

Toen bleek het kleine Leganes nog over 2 wedstrijden de sterkste. Dinsdagavond leek het ook een moeilijke avond te worden voor de mannen van Zinedine Zidane.

Comeback

Unai Bustinza zette Leganes na iets meer dan 5 minuten op voorsprong. Real hield haar kop erbij en kwam nog voor de rust langzij via Lucas Vazquez en Casemiro. Uiteindelijk verzekerde Sergio Ramos met een rake pingel in de slotfase de driepunter:

En alweer 1-1! Lucas herstelt de schade voor Real Madrid. Lekkere openingsfase in Butarque! #LEGRMA pic.twitter.com/VqqW3JosQA

— Ziggo Sport (@ZiggoSport) 21 februari 2018

Razende Ramos

Diezelfde Ramos kreeg na een uur spelen met een wel heel merkwaardig record de handen op elkaar. De mandekker van Madrid kreeg in de 57ste minuut geel en is daarmee recordhouder: dit was nummer 163, niemand pakte meer kaarten in La Liga dan hij!