Real redt punt in knotsgek duel tegen Las Palmas

admin • 00:24, 02-03-2017 / Laatste Update: 21:30, 08-01-2024

Van de bank van De Koninklijke kon je een leuk elftal opstellen. Onder andere Pepe, James Rodriguez, Luka Modric en Karim Benzema waren die woensdagavond aan het warm houden.

Buitenspel

Na 30 seconden stonden de Madrilenen al te applaudiseren en te juichen. Ze dachten dat er gescoord was, maar Alvaro Morata stond nét een paar centimeter buitenspel. Wel goed voor het zelfvertrouwen, want hij tike de bal best knap binnen.

Snelle goals

Messi scoorde eerder vanavond namens Barcelona al na 8 minuten de 1e goal op randje buitenspel. Nou, dat konden ze in Madrid ook. Isco schoof de bal in het zijnetje na prachtig aangeven van Mateo Kovacic.

Maar waar Barça 2 minuten daarna ook al de 2-0 maakte, kreeg Real er juist 1 om de oren. In de 10e minuut draaide Tana prachtig weg en spurtte richting het doel alvorens hij verwoestend uithaalde. Keylor Navas had het nakijken.

BOEM💥 Meteen na de eerste treffer van Real Madrid maakt Tana met een kanonskogel weer gelijk #LaLiga #ziggosport pic.twitter.com/mm6vkoii5O

— Ziggo Sport Totaal (@ZiggoSport) 1 maart 2017

Weer buitenspel, of niet?

Morata was in de 11e minuut alwéér trefzeker, maar ook wéér in buitenspelpositie. Althans, dat vond de grensrechter, want het leek dit keer juist geen buitenspel te zijn.

Reuzekans Boateng

Oud-Madridspeler Jese Rodriguez maakte het de verdediging van Real, en met name Dani Carvajal, behoorlijk lastig. Met de zoveelste goede actie in de wedstrijd speelde hij Kevin-Prince Boateng vrij in het strafschopgebied. Hij hielp de grote kans echter om zeep, doordat hij veel te wild inschoot en de bal naast kegelde.

Bale is opgefokt en krijgt rood

Gareth Bale had na rust ineens een steekje los. In de 49e minuut vond hij het nodig om Jonathan Viera van achter te schoppen, terwijl Viera met de bal probeerde weg te dribbelen. Viera ging niet onderuit, dus probeerde Bale het gewoon nog een keer. Viera draaide zich om en duwde de Welshman met 1 hand tegen zijn schouder. Bale duwde op zijn beurt met 2 handen tegen de borst. Scheidsrechter Borbalan had al een gele kaart in z'n handen voor de 1e actie van Bale, maar besloot toen het verder uit de hand liep de rode kaart te trekken.

Pingel door domme actie Ramos

Viera, eerder nog slachtoffer, is even later de gevierde man. Na een oliedomme actie van Sergio Ramos benutte hij de penalty: 2-1. Ramos hield eerst een aanvaller van Las Palmas van scoren af door geod op de bal te tackelen. Toen vervolgens de bal bij een andere aanvaller kwam, blokkeerde Ramos zijn schot. Niet met zijn voeten, maar hij dook naar de bal als een soort keeper en maakte hands.

Boateng beslist het

Las Palmas won nog nooit in Bernabéu, maar dankzij een dieptepass op Boateng leek het na een uur wel beslist. Keeper Navas kwam te laat uit zijn doel, waardoor Boateng met een klein tikje de bal voorbij hem kon spelen en vervolgens de bal in het lege doel kon schuiven.

Zeker geen buitenspel

Alvaro Morata maakte een loepzuivere goal voor Real in de 69e minuut. Waar de 1e terecht was en de 2e discutabel, daar was deze onterecht afgekeurd door buitenspel. Uit frustratie protesteerde hij en kreeg Morata ook nog de gele kaart te zien.

Penalty Real Madrid

Ook Castellana, verdediger van Las Palmas maakte hands en kreeg dus een penalty tegen. Een koud kunstje voor Cristiano Ronaldo die 'm feilloos binnen schoot. In de 86e minuut werd het dus nog spannend voor de mannen uit Gran Canaria.

Wat een slotfase!

3 minuten later was het wéér Ronaldo die scoorde. James Rodriguez zette voor en Ronaldo kopte de bal snoeihard binnen. De Portugees redde daarmee een punt, met de hakken over de sloot.

Door het gelijke spel heeft Real zijn riante voorsprong uit handen gegeven. Ze staan nu 2e achter FC Barcelona met een punt achterstand, maar hebben wel een wedstrijd minder gespeeld.