Real walst zonder moeite over Leganés heen bij debuut Courtois

admin • 02:12, 02-09-2018 / Laatste Update: 07:25, 07-01-2024

Thibaut Courtois heeft bij zijn debuut voor Real Madrid 1 goal moeten incasseren. Dat was geen probleem, want Real scoorde er zelf 4. Leganés werd in het eigen Santiago Bernabéu met 4-1 verslagen.

Courtois moest in de vorige wedstrijden genoegen nemen met een plek op de bank, omdat trainer Julen Lopetegui aanvankelijk vasthield aan Keylor Navas in het doel. De Belgische doelman, voor zo'n 40 miljoen euro overgekomen van Chelsea, mocht vanavond dus wel onder de lat staan in de competitiewedstrijd tegen Leganés.

Tegendoelpunt

De Belgische doelman moest in de 24ste minuut zijn eerste tegentreffer slikken. Vanaf de stip was het Guido Carrillo die scoorde. Dat betekende de 1-1, want Gareth Bale had eerder de score geopend.

Real moest even warmdraaien

In de tweede helft kwam Real Madrid echter op gang. Karim Benzema had na rust een kwartier nodig om tweemaal het netje te vinden. Omdat ook Sergio Ramos in de 66ste minuut een duit in het zakje deed, won de Koninklijke zonder veel moeite met 4-1 van Leganes.

Atletico op straatlengte achterstand

Real Madrid heeft na 3 duels al 5 punten meer dan stadgenoot en rivaal Atlético. De ploeg van trainer Diego Simeone ging met 2-0 onderuit bij Celta de Vigo door doelpunten van Maximiliano Gómez en Iago Aspas. Celta staat door de zege 2e met 7 punten. FC Barcelona kan net als Real ook op 9 punten komen als het zondag wint van SD Huesca.