Real wint in merkwaardige slotfase van Las Palmas

admin • 00:05, 14-03-2016 / Laatste Update: 11:01, 12-12-2023

Het uitstapje naar Gran Canaria is voor Real Madrid uitgelopen op een zware exercitie. Las Palmas maakte in de slotfase de gelijkmaker en dreigde Real met slechts één puntje naar huis te sturen. Dankzij een kopbal van Casemiro won Real toch: 2-1.

De thuisploeg toonde leuk voetbal, maar was zelden echt gevaarlijk. Ook Real Madrid wist weinig van de klasse te tonen. De 'Koninklijke' speelde rommelig voetbal en creëerde weinig voor het doel van Javi Varas. Toch werd de doelman van Las Palmas twee keer geklopt. Sergio Ramos kopte een corner van Isco feilloos in de verre hoek na ongeveer 25 minuten spelen.

Volle buit

Lang leek het daarbij te blijven, maar drie minuten voor tijd maakte Willian José de gelijkmaker. Nog geen twee minuten later knikte Casemiro echter ook weer raak uit een corner, waardoor Real toch met de volle buit vertrok. Ramos pakte overigens nog schlemielig rood met twee keer geel in drie minuten tijd. Eerst liep de aanvoerder te klagen, daarna torpedeerde hij Momo.