Rechtbank helpt Griekse club PAOK: van 4 punten achter naar voorronde CL

10 juli 2020

BSR Agency

Diego Biseswar leek met PAOK de voorronde van de Champions League te kunnen vergeten door een forse puntenaftrek van 7 punten. Maar door een uitspraak van het internationaal sporttribunaal (CAS) komt het miljoenenbal ineens weer in zicht.


In maart besloot de tuchtcommissie tot puntenaftrek van landskampioen PAOK en Xanthi. De eigenaar van de regerend titelhouder, Ivan Savvidis die al eens met een pistool het veld op kwam gelopen, blijkt niet alleen aandelen in PAOK te hebben, maar ook in de laagvlieger van de Griekse competitie. Dat is tegen de regels van de Griekse voetbalbond waarop het besloot om de landskampioen 7 punten in mindering te brengen en Xanthi 12 punten. 

Nu ineens 2e
PAOK wilde dit bij het CAS aanvechten en kreeg daarin gelijk waarop het de puntenaftrek wordt teruggedraaid. Waar de ploeg van Diego Biseswar (ex-Feyenoord) tot vrijdag nog 4 punten achter AEK Athene stond, daar klimt PAOK door dit besluit naar de 2e plek met een voorsprong van 3 punten op de club uit de Griekse hoofdstad. Die plek geeft recht op voorronde Champions League. 

Olympiakos wilde degradatie
Eigenlijk wilde Olympiakos dat beide clubs zouden degraderen. De kampioen vond de straf te laag. Nu wordt de straf van PAOK teruggedraaid, de puntenaftrek van Xanthi blijft wel staan omdat de club niet in hoger beroep is gegaan.