‘RB Leipzig wil samenwerking met Vitesse’

3 juni 2020

EPA

RB Leipzig wil graag samenwerken met Vitesse. Talenten van de Bundesliga-club zouden in de Eredivisie moeten doorgroeien. Dat stelt het Duitse boulevardblad Bild.


Leipzig wil volgens de krant voor talentontwikkeling gebruik maken van het Red Bull-netwerk, náást de bestaande samenwerking met Salzburg. Vitesse heeft onlangs Johannes Spors als technisch directeur benoemd en Thomas Letsch als trainer aangesteld. De beide Duitsers komen uit het Red Bull-circuit.

Red Bull
Spors en Letsch hebben bij hun presentatie in Arnhem nadrukkelijk gezegd niet verbonden te zijn aan Red Bull. Ze staan op eigen benen. Een verkoop van de eredivisionist aan het blikjesmerk is door Vitesse al afgedaan als ‘speculatie’. Maar de Arnhem club wordt in Duitsland nu toch gelinkt aan Leipzig.

Andere clubs
Ook de Deense club Aarhus, KV Oostende uit België en FC Sankt Gallen in Zwitserland worden genoemd. Bij Sankt Gallen is Peter Zeidler de trainer. Hij heeft een verleden bij RB Salzburg. Red Bull geeft geen commentaar.


Paderborn mislukt
Leipzig zoekt al langer naar nieuwe wegen voor talentontwikkeling. De club wilde vorig jaar een samenwerkingsverband aangaan met SC Paderborn. Maar dat liep, mede door protest van fans van Paderborn, op niets uit.

Chelsea
Vitesse heeft sinds 2010 al een samenwerking met Chelsea. De afgelopen jaren kwamen tal van spelers vanuit Engeland over naar Arnhem. Onder anderen Matt Miazga, Mason Mount, Lewis Baker, Nemanja Matic, Tomas Kalas, Christian Atsu en Bertrand Traoré.