Reds grijpen de kop! Dessers van Liverpool schiet raak in laatste seconde

Eimert Pruis • 18:57, 04-12-2021 / Laatste Update: 21:41, 07-01-2024

Liverpool heeft de koppositie overgenomen van Chelsea. Eerder op zaterdag verloren de Blues met 3-2 bij West Ham United en dus kon Liverpool de leiding overpakken in de Premier League. Bij Wolverhampton Wanderers kwamen de Reds langniet tot scoren, totdat de Cyriel Dessers van Liverpool inviel. Met de laatste actie van de wedstrijd beslist Divock Origi de wedstrijd: 0-1.

Het steenrijke Newcastle United won zaterdagmiddag voor het eerst dit seizoen: 1-0 van Burnley.

In Wolverhampton hield Virgil van Dijk keurig de boel gesloten achterin. Voorin kon Liverpool geen potten breken. Dat lag niet aan het gebrek aan kansen. De grootste was voor Diogo Jota. Hij kon vrij in de 16 op een zo goed als leeg doel schieten, maar raakte de Wolves-verdediger op de achterlijn. Ki-Jana Hoever deed nog een paar minuten mee bij de Wolves tegen zijn oude club.

Net in die paar minuten is Origi op zijn best. De Belg wordt ook weleens vergeleken met zijn landgenoot en daarom de Dessers van Liverpool genoemd. En hij maakte de vergelijking waar. In de 96e minuut schoot hij raak uit de draai.

Ook Salah kwam niet tot scoren

Bin Salman geniet

De Saoedi-Arabiër Mohammed bin Salman heeft een lekkere dag zeg. De Formule 1 is in zijn land en de rijker dan rijke man (36 jaar pas) is ook nog eens eigenaar van Newcastle United. En de hekkensluiter van de Premier League pakte de eerste 3 punten van het seizoen. Burnley was het slachtoffer, Callum Wislon de Newcastle-held die de enige treffer maakte.

Het werd 1-1 bij Southampton-Brighton & Hove Albion. Oud-Vitessenaar Armando Broja zette Southampton op voorsprong. Joël Veltman deed 78 minuten mee bij de verliezer. Toen Veltman al aan het douchen was maakte spits Neal Maupay nog gelijk (in de 98e minuut!).