Rennes naar finale beker door onverwachte zege op het Lyon van Memphis

AFP

Brian Vesseur • 01:33, 03-04-2019 / Laatste Update: 02:49, 06-01-2024

Stade Rennes gaat naar de finale van het Franse bekertoernooi. In Lyon wisten zij Olympique uit te schakelen: 2-3. Memphis Depay viel in bij de thuisploeg na 70 minuten, maar hij kon de score niet meer omdraaien.

De bezoekers kwamen vlak voor de rust op voorsprong door een treffer van M'Baye Niang. Bertrand Traoré maakte kort na de rust gelijk. Benjamin André (1-2) en Moussa Dembélé (2-2) kwamen daarna eveneens tot scoren. Rami Bensebaini zorgde in de 81ste minuut voor de verrassende winst.

Goede generale

Lyon staat derde in de Franse competitie, Stade Rennes negende. Afgelopen vrijdag won Lyon nog met 0-1 in Rennes. Depay werd in dat duel als basisspeler in de 84e minuut gewisseld. Kenny Tete, die onlangs bij Oranje geblesseerd raakte, ontbrak opnieuw bij Lyon.

De andere halve finale

Paris Saint-Germain speelt woensdag in de andere halve finale thuis tegen FC Nantes.