Returns Europa League: Frankfurt stunt tegen Benfica, doelpuntenfestival bij Chelsea - Slavia Praag

AFP

admin • 00:57, 19-04-2019 / Laatste Update: 17:28, 12-12-2023

De kwartfinales van de Europa League zitten erop en ze stelden zeker niet teleur! In alle returns was er nog van alles mogelijk en werd er aan de lopende band gescoord. Check hieronder alle uitslagen.

Eintracht Frankfurt - Benfica 2-0 ( 4-4 over 2 wedstrijden)

Eintracht Frankfurt zorgde voor de grootste stunt van de avond. In een stampvolle Commerzbank-Arena poetste de Duitse ploeg de 4-2 nederlaag van vorige week in Lissabon weg door de return met 2-0 te winnen. In de eerste helft scoorde Filip Kostic de eerste treffer van de avond. Dat was in duidelijke buitenspelpositie, maar de goal werd goedgekeurd.

Een dikke 20 minuten voor tijd maakte Sebastian Rode de bevrijdende 2de treffer waardoor Eintracht Frankfurt voor het eerst in de historie van de club geplaatst is voor de halve finale van de Europa League. Ze zijn daarnaast nog de enige overgebleven Duitse ploeg in Europees verband.

Chelsea - Slavia Praag 4-3 (5-3 over 2 wedstrijden)

De wedstrijd in Londen deed een beetje denken aan de krankzinnige wedstrijd tussen Manchester City en Tottenham Hotspur van woensdagavond. Ook op Stamford Bridge werd in de beginfase lustig op los gescoord. Binnen 17 minuten stond de thuisploeg al met 3-0 voor.

De Tsjechische club deed daarna wel iets terug via Tomáš Souček, maar aan de andere kant lag hij er gelijk weer in: 4-1. Dat was ook de ruststand. Niks aan de hand zou je zeggen, maar Slavia gaf zich niet zomaar gewonnen. Met 2 goals in 2 minuten werd het 4-3 en begon de twijfel toe te slaan bij de Engelsen. Ondanks de gestoorde tussenstand kwam de ploeg van Nederlander Mick van Buren, die de hele wedstrijd op de bank zat, niet verder dan dat en is Chelsea halve finalist.

Bron: EPA

Napoli - Arsenal 0-1 (0-3 over 2 wedstrijden)

Arsenal deed vorige week al goede zaken door de heenwedstrijd met 2-0 te winnen en wist ook in Napels dodelijk toe te slaan. Met een rake vrije trap van Alexandre Lacazette 10 minuten voor rust was alle Italiaanse hoop verdwenen. Ondanks een flink aantal kansen wist de thuisploeg het net niet meer te vinden.

Valencia - Villarreal 2-0 (5-1 over 2 wedstrijden)

Valencia heeft in eigen Estadio Mestalla het Spaanse onderonsje met Villarreal makkelijk gewonnen. Na de 1-3 zege vorige week was de return zo goed als een formaliteit. Daarmee eindigt het Europese avontuur van Villarreal in de kwartfinale en kan de blik volledig op de competitie gericht worden.

De club staat nog altijd 15de in La Liga en heeft slechts 2 punten speling tot de rode degradatiestreep. Werk aan de winkel dus voor de ploeg van trainer Javier Calleja in de laatste wedstrijden van het seizoen.