Richarlison helpt Everton aan winst op Wolverhampton Wanderers (video)

Trevor Wagener • 19:12, 01-09-2019 / Laatste Update: 21:25, 12-12-2023

Wat was het een zinderend spectaculaire wedstrijd zondagmiddag op Goodison Park! Everton won voor eigen publiek met 3-2 van Wolverhampton Wanderers. De nummer 7 van vorig seizoen is daarmee nog zonder overwinning in de Premier League na 4 potjes.

Vooral in de openingsfase was het smullen voor de 38.000 toeschouwers op Goodison Park in Liverpool. Al in de 5e minuut opende de Braziliaan Richarlison de score namens de thuisploeg. De international deed dit op aangeven van de 19-jarige Italiaan Moise Kean, die deze zomer door technisch directeur Marcel Brands werd weggeplukt bij Juventus.

Gekke openingsfase

In de 9e minuut maakte de Marokkaanse middenvelder Romain Saiss al snel gelijk namens Wolverhampton Wanderers, dat zich afgelopen donderdag nog plaatste voor de poulefase van de Europa League. In de 12e minuut kwam Everton opnieuw op voorsprong. Nigeriaans international Alex Iwobi, die op Deadline Day in Engeland overkwam van Arsenal, kopte lekker binnen op aangeven van de IJslandse spelmaker Gylfi Sigurdsson.

Na die doelpuntrijke openingsfase ging de storm een beetje liggen op Goodison Park, maar een kwartier voor tijd maakte Wolverhampton Wanderers opnieuw gelijk. De Mexicaanse spits Raúl Jiménez kopte van dichtbij binnen na een verre inworp van de bezoekers. Everton ging daarna opnieuw op zoek naar de voorsprong en dat werd beloond. De Franse linksback Lucas Digne slingerde de bal in de 80ste minuut voor het doel en Richarlison kopte fraai binnen: 3-2.

Stand

Everton staat door de 2e zege van het seizoen nu 5e in de Premier League. Wolverhampton Wanderers, vorig seizoen als promovendus nog zo knap dus op de 7e plek geëindigd, is pas terug te vinden op plaats 17 (!). Om 17.30 uur begint in het noordoosten van Londen de altijd lekkere derby tussen Arsenal en Tottenham Hotspur.