‘Rick Karsdorp kreeg boete van AS Roma voor het skippen van Japan-tour’

9 december 2022

Getty Images

De relatie tussen Rick Karsdorp en zijn club AS Roma wordt steeds minder goed. De oud-Feyenoorder en trainer José Mourinho liggen al langer in de clinch en Karsdorp besloot daarom de tour van zijn club door Japan te skippen vanwege 'ziekte'.


Dat pikte Roma niet en ze hebben Karsdorp een boete gegeven, schrijft La Gazzetta Dello Sport. Dat komt vooral door de manier waarop de rechtsback ziek is: hij had een medisch document opgestuurd waarin stond dat hij last had van psychische klachten en dat hij daarom in Rotterdam zou blijven. Maar hij was helemaal niet in Rotterdam, hij was ergens anders in de wereld vakantie aan het vieren.

Verraden
Het gezeur tussen Karsdorp en AS Roma begon allemaal na het 1-1-gelijkspel tegen Sassuolo. De Nederlander liet bij de tegengoal zijn man lopen en na de wedstrijd maakte Mourinho hem publiekelijk af op de persconferentie. Hij had zijn team namelijk 'verraden' met zijn houding volgens de coach. Mourinho noemde de naam van Karsdorp niet expliciet, maar de speler en zijn management wisten zeker dat het over hem ging.