River Plate wint de meest beladen Copa Libertadores ever

Brian Vesseur • 00:02, 10-12-2018 / Laatste Update: 12:24, 07-01-2024

River Plate pakt de Copa Libertadores! Zondagavond won de club uit Buenos Aires (in Madrid) van stadsgenoot Boca Juniors met 3-1. De eerste wedstrijd - in het stadion van Boca Juniors - was in 2-2 geëindigd. De Copa van 2018 zal de boeken in gaan als de meest gestoorde finale ever.

De wedstrijd was enorm spannend. Vlak voor rust ging Dario Benedetto er met de bal vandoor, om 'm vervolgens strak in de hoek te schieten. 0-1 voor de Juniors! Het beladen duel haalde bij Benedetto ook wat naar boven. De Argentijnse spits vierde het doelpunt met zijn tong uit de mond, gericht naar een River Plate-verdediger.

🎥 ¡Así fue el gol de @PipaBenedetto!#VamosBoca 👊 pic.twitter.com/BSZqL9fePQ

— Boca Jrs. Oficial 🏆🏆 (@BocaJrsOficial) December 9, 2018

De gelijkmaker

In de tweede helft kwam River Plate weer op gelijke hoogte. Lucas Pratto, de spits van de uitploeg, schoot simpel binnen na een prachtige aanval. De bal vloog van voet naar voet in een heerlijk staaltje '1 keer raken', waarna het voor Pratto een eitje was om 'm af te maken: 1-1.

Toen de 90 minuten voorbij waren, stond die stand nog steeds op het scorebord. Maar bij de Copa Libertadores geldt de uitdoelpuntenregel niet! Dus beide ploegen konden zich opmaken voor de verlenging.

Verlenging

Vlak na de verlenging kreeg Wilmar Barrios van Boca zijn 2e gele kaart. Oliedom! Dat kostte de Juniors in de tweede helft de kop, want River Plate scoorde de 2-1! Een wonderschot van Juan Fernando Quintero ging er via de onderkant van de lat in.

In de 122e minuut maakte Gonzalo Martinez het af voor River Plate. Hij maakte er 3-1 van, waardoor de Copa Libertadores van 2018 voor River Plate is!

Bus

De reden dat de wedstrijd 'de meest beladen ever' is, of dat-ie werd gespeeld in Madrid, of dat-ie eigenlijk 2 weken geleden al zou worden gespeeld: het is compleet uit de hand gelopen in Argentinië. De spelersbus van Boca Juniors werd bekogeld door fans van River Plate. Spelers zaten onder het bloed en hadden pepperspray in hun ogen gekregen.

Daarom werd de wedstrijd die dag niet gespeeld. Uiteindelijk besloten ze daar in Argentinië dat de finale daar sowieso niet meer gespeeld kon worden. En daarom vlogen beide teams over naar Madrid, om in het Santiago Bernabeu de 2e finale te spelen.

Así fue el ingreso de #Boca al Monumental. "Nos tiraron de todo", habían dicho los jugadores.pic.twitter.com/DZhCd552nN