Robben bezorgt Bayern zege in knotsgekke topper tegen Leipzig

Martijn Baars • 19:34, 13-05-2017 / Laatste Update: 22:34, 05-01-2024

Bayern München heeft het kampioenschap in de Bundesliga zaterdag nog extra glans gegeven. Dankzij een doelpunt van Arjen Robben diep in blessuretijd werd de topper bij RB Leipzig na een 4-2 achterstand met 4-5 gewonnen.

De Nederlander scoorde in de 95e minuut van de wedstrijd op schitterende wijze de winnende goal. Nadat hij 3 man uitspeelde, schoot hij mooi raak. Hij werd dan misschien wel matchwinner, maar de aandacht ging vooral uit naar Robert Lewandowski.

Er staat geen maat op Arjen Robben. Wat een comeback en wat een goal! #rblfcb pic.twitter.com/fE0IWNEQOp

— FOX Sports (@FOXSportsnl) May 13, 2017

Lewandowski op 150

De Poolse topspits van Bayern scoorde 2 keer tegen Leipzig en maakte ondertussen ook zijn 150e goal voor Bayern. Heel lang leek het erop dat de goals van Lewandowski geen punten op zouden leveren. Via Timo Werner (2 keer), Marcel Sabitzer en Yussuf Poulsen stond Leipzig na dik een uur spelen met 4-2 voor. Maar in de laatste 6 minuten van de wedstrijd zorgden David Alaba (mooie vrije trap), Lewandowski en Robben alsnog voor de zege.

Ingolstadt gedegradeerd

Voor Ingolstadt viel na 2 seizoenen het doek. Een 1-1 gelijkspel op de voorlaatste speeldag uit bij SC Freiburg was niet genoeg om directe degradatie af te wenden. Ingolstadt is na Darmstadt de 2e degradant in Duitsland. HSV staat 16e en strijdt in de laatste speelronde in een rechtstreeks duel met Wolfsburg om lijfsbehoud.