Robben van waarde bij afscheid Lahm en Alonso

admin • 20:01, 20-05-2017 / Laatste Update: 12:56, 08-01-2024

Het zit erop, de sportieve carrière van Philip Lahm (33) en Xabi Alonso (35). Beide veteranen verschenen deze middag nog één keer aan de aftrap en die laatste wedstrijd gaat de boeken in als een overwinning. De ploeg uit München won, mede door een doelpunt en een assist van Arjen Robben met 4-1 van Freiburg.

Robben opent de score

Hij is misschien wel fitter dan ooit tevoren, Arjen Robben. Met de beslissende 4-5 van vorige week in de blessuretijd tegen RB Leipzig nog vers in het geheugen, scoorde de Nederlander zaterdagmiddag al na 4 minuten. De Groninger schroefde zijn totaal daarmee op naar 13 treffers in de Bundesliga. Daar had hij dubbel zoveel wedstrijden voor nodig.

Rustig aan

Carlo Ancelotti zag zijn ploeg daarna wat gas terugnemen in een wedstrijd die aardig op en neer ging. Na ruim 70 minuten spelen was het wederom Arjen Robben die aan de basis stond van een doelpunt. Ditmaal was het Arturo Vidal die doel trof. In de slotminuten scoorden Ribéry en Kimmich nog namens Bayern, nadat Petersen dat voor Freiburg had gedaan.

Publiekswissel Alonso en Lahm

Na een dikke 80 minuten was het klaar voor de Spaanse Maestro. Onder luid applaus verliet de spelverdeler voor het laatst het veld. De Spanjaard, befaamd vanwege zijn passing en inzicht, zal worden gemist. Even later was het ook einde oefening voor Lahm, die meer dan 300 Bundesligaduels speelde.

München neemt afscheid van een clubicoon. pic.twitter.com/zgU7qnQLSN

— FOX Sports (@FOXSportsnl) 20 mei 2017

Staat van dienst

De ex-international van Duitsland heeft een erelijst om van te smullen. Hij droeg 516 keer (alle competities meegerekend) de clubkleuren van 'zijn' Bayern en 113 keer schitterde hij in het wit van 'Die Mannschaft'. In clubverband won hij 21 prijzen en met de Duitse nationale ploeg werd hij in 2014 wereldkampioen. Die heeft niet stil gezeten...

Schaal

Kampioen werd Bayern al eerder, maar vandaag ging de schaal de lucht in. Voor de 27e keer in de clubgeschiedenis, voor de 8ste keer in de loopbaan van Phillip Lahm. De Duitser was als een kind zo blij, samen met Alonso toonde hij de schaal aan de fans: een prachtig afscheid van twee voetbalgrootheden.

Freiburg mist Europa League

Door de overwinning van Bayern loopt Freiburg een ticket voor de Europa League mis. Ondanks een 2-6 nederlaag tegen Leverkusen, is Hertha BSC verzekerd van de kwalificatie voor het Europese toernooi.