Rode kaart Aké leidt verlies Watford in

admin • 19:08, 28-12-2015 / Laatste Update: 16:33, 08-01-2024

Watford heeft maandag voor eigen publiek een onfortuinlijke nederlaag moeten incasseren. De ploeg van de Spaanse manager Quique Sánchez Flores hield Tottenham Hotspur lang in bedwang, maar ging vlak voor tijd toch nog onderuit door een treffer van Son Heung-min: 1-2. Watford speelde toen met tien man, nadat Nathan Aké in de 63e minuut met rood van het veld was gestuurd.

De Nederlandse verdediger moest van scheidsrechter Anthony Taylor vertrekken na een ogenschijnlijk vrij onschuldige overtreding op Erik Lamela. Die Argentijnse aanvaller van de Spurs had na een kwartier de score geopend. Watford kwam kort voor rust langszij via topschutter Odion Ighalo, die zijn veertiende treffer vierde. Vlak voor tijd ging de thuisclub met tien man nog onderuit.

Tottenham Hotspur nestelde zich door de winst voorlopig op de derde plaats in de Premier League, drie punten achter koploper Leicester City. Watford blijft zevende, vlak voor Stoke City, dat een spectaculaire zege boekte bij Everton (3-4).