🎥 | Rode kaart kost Arsenal de zege, Vardy bezorgt Leicester een punt

Martijn Baars • 14:16, 08-07-2020 / Laatste Update: 00:29, 05-01-2024

Mede door een rode kaart van Edward Nketiah heeft Arsenal 2 punten laten liggen in het thuisduel met Leicester City. Jamie Vardy profiteerde van de man-meer-situatie en bepaalde de eindstand in het Emirates Stadium op 1-1.

Aanvoerder Pierre-Emerick Aubameyang opende na 21 minuten de score voor Arsenal. Grote dank daarvoor ging uit naar het goudhaantje van Arsenal: Bukayo Saka. De 18-jarige aanvaller stuurde Leicester City-verdediger Jonny Evans compleet het bos in met een fraaie actie om vervolgens de bal panklaar neer te leggen bij de 2e paal.

4 minuten in het veld

Arsenal leek die voorsprong lang vast te gaan houden en de thuisploeg kwam ook nauwelijks in de problemen, maar aan die zorgeloosheid kwam een kwartier voor tijd een einde. Edward Nketiah stond nog geen 4 minuten op het veld totdat hij hard doorging op James Justin. Hoewel de invaller eerst nog een gele kaart kreeg, spraken de beelden voor zich: rood.

22e goal Vardy

Leicester City had zodoende nog ruim een kwartier de tijd om de achterstand weg te poetsen en dat deed de club ook. Jamie Vardy maakte zijn 22e van het seizoen: 1-1. Tevens de eindstand.