Rodriguez grote man bij Real tijdens simpele zege op Sevilla

admin • 00:07, 05-01-2017 / Laatste Update: 06:30, 05-01-2024

Real Madrid heeft goede zaken gedaan in de achtste finale van de Copa del Rey. De ploeg van de jubilerende trainer Zinedine Zidane, die deze woensdag 1 jaar aan het roer staat bij De Koninklijke, boekte een eenvoudige 3-0 zege tegen Sevilla. Daardoor lijkt de return van 12 januari vrijwel overbodig.

Sterk begin Real

Het eerste duel van een tweeluik begon Real sterk. Al in de 3e minuut kon Estadio Bernabéu bijna juichen toen Morata de eerste grote kans van de wedstrijd kreeg. De Spanjaard wist de bal echter niet in het doel te krijgen en stond ook buitenspel. Een paar minuten later was het wel raak. James Rodriquez, onder Zidane niet altijd basisspeler, strafte een fout van Gabriel Mercado genadeloos af. De verdediger verspeelde de bal aan Rodriquez, die van buiten het 16-metergebied raak schoot.

De Koninklijke drukt door

Real drukte na de openingstreffer door en bleef Sevilla onder druk zetten. Het aanvallende spel van de thuisploeg werd beloond. In de 29e minuut was het verdediger Raphaël Varane die voor de tweede treffer van Real tekende. Daar bleef het voor rust niet bij. De genadeklap werd op een beslissend moment uitgedeeld. Rodriquez tekende 1 minuut voor het rustsignaal vanaf de penaltystip aan voor zijn 2e treffer van de avond: 3-0.

Sevilla bakt er weinig van

Door de 3e treffer van de thuisploeg moest Sevilla in de 2e helft aan de bak om de return niet overbodig te laten zijn. De uitploeg kwam er echter ook in het tweede bedrijf niet aan te pas. Real bleef blij vlagen mooi combinatiespel laten zien, terwijl Sevilla erg slordig bleef. Het was dan ook de thuisploeg die nog kansen kreeg om een doelpunt te maken, maar het bleef bij 3-0.