Ronaldo kopt Portugal met geweldige kopbal langs gastland Rusland

Proshots

admin • 20:52, 21-06-2017 / Laatste Update: 10:36, 12-12-2023

Portugal heeft de 2de wedstrijd in de strijd om de Conferderations Cup wel gewonnen. Nadat de Europees kampioen eerder niet langs Mexico kwam (2-2), was de ploeg van wereldvoetballer van het jaar, Cristiano Ronaldo, nu te sterk voor gastland Rusland: 0-1.

De winnaar van het afgelopen EK was sterker dan zijn tegenstander en kwam door een doelpunt van Cristiano Ronaldo al na 9 minuten op voorsprong. De linksbuiten was met een kopbal Igor Akinfeev de baas en de Portugezen waren daarna beter dan het gastland, dat in Moskou in de 1ste helft geen denderend voetbal liet zien.

In de 2de helft kwam het gastland beter in de wedstrijd, maar echt grote kansen leverde dat niet op tot de slotminuten, toen de Russen uit een corner een geweldige mogelijkheid kregen.

Portugal is door de zege zo goed als zeker van de halve finale voor de Conferderations Cup. Rusland won eerder van Nieuw-Zeeland en kan met een goed resultaat tegen Mexico nog een ronde overleven.