Ronaldo redt Portugal op het nippertje met 2 goals, Polen verliest van Nigeria

AFP

admin • 00:17, 24-03-2018 / Laatste Update: 01:01, 08-01-2024

Portugal heeft met moeite de oefeninterland van Egypte gewonnen. De Portugezen kwamen op achterstand, maar konden de scheve situatie alsnog rechtzetten. Polen redde het op zijn beurt voor eigen publiek niet tegen Nigeria.

Goals in blessuretijd

Cristiano Ronaldo was weer eens de grote man bij Portugal. De Europees kampioen stevende in Zürich tegen Egypte af op een nederlaag na een doelpunt kort na rust van Mohamed Salah, de zo makkelijk scorende aanvaller van Liverpool. In blessuretijd sloeg aanvoerder Ronaldo echter 2 keer toe: 2-1. Portugal oefent maandag opnieuw op Zwitserse bodem, dan in Genève tegen het Nederlands elftal.

Polen moest voor eigen publiek in Wroclaw buigen voor Nigeria. Victor Moses maakte na een uur uit een strafschop het enige doelpunt: 0-1. Tyronne Ebuehi (ADO Den Haag) mocht invallen bij Nigeria. Oostenrijk versloeg Slovenië met 3-0, dankzij doelpunten van David Alaba en Marko Arnautovic (2 keer). Ajacied Maximilian Wöber deed de laatste minuten mee als vervanger van Alaba.