Rondje Bundesliga: Weghorst helpt Wolfsburg met goal aan zege, Dortmund koploper

Imago Sport

Martijn Baars • 19:23, 17-08-2019 / Laatste Update: 11:48, 12-12-2023

De Bundesliga is zaterdagmiddag lekker begonnen voor een aantal Nederlanders. Iedereen zag vrijdagavond regerend kampioen Bayern München in eigen huis niet verder komen dan 2-2 tegen Hertha en dus kon de jacht op de koppositie zaterdag geopend worden. En hoe: er vielen een hoop goals. Een rondje langs de velden.

VfL Wolfsburg won dankzij een goal van de Nederlandse spits Wout Weghorst met 2-1 van promovendus FC Köln. De oud-AZ'er scoorde de 2-0.

Trainer Peter Bosz van Bayer Leverkusen begon met een 3-2 zege op promovendus Paderborn aan de Bundesliga. Met rust stond het al 2-2. Kevin Volland hielp de Nederlandse coach over het dode punt heen.

Borussia Dortmund is voorlopig de koploper in de Duitse topcompetitie. De ploeg had het thuis een helft lastig met FC Augsburg. Na 1 minuut kwam de favoriet voor de titel (zo noemt veel analytici BVB) al achter. Paco Alcacer herstelde in de 3e minuut al. Tussen de 51e en 60e minuut scoorde Dortmund nog eens 3 keer, waarna het duel beslist was. De wedstrijd eindigde in 5-1.

Davy Klaassen beleefde met Werder Bremen een horror openingsdag. In eigen huis werd maar liefst met 1-3 verloren van Fortuna Düsseldorf.

SC Freiburg - FSV Mainz: 3-0.