De Roon heeft geen tijd om te balen: ‘Dagje treuren en vol gaan voor Champions League’

16 mei 2019

Getty Images for Lega Serie A

Marten de Roon had zijn ploeg Atalanta woensdag een grote dienst kunnen bewijzen in de finale van de Coppa Italia, maar hij had zijn vizier tot 2 keer toe niet op scherp staan. Daardoor ging de prijs aan zijn neus voorbij en mocht Lazio Roma de trofee omhooghouden: 0-2.


Toch moet de knop snel om bij De Roon en co. "Finales zijn alleen mooi als je ze wint, dat heb ik nu zelf ook ervaren. We mogen nu even een dagje treuren en gaan daarna weer vol voor plaatsing voor de Champions League", zegt De Roon, die met Atalanta op een 4de plek in de Serie A staat.

Dubbele kans
Na 25 minuten krijgt De Roon dé kans om zijn ploeg op voorsprong te zetten. "Het 1ste schot komt op de paal, maar pas na de wedstrijd zag ik dat het hands was. Dat had dus een penalty moeten zijn en een 2de gele kaart voor Bastos, die kort daarna ook meteen werd gewisseld. 5 seconden later kreeg ik de bal meteen weer voor m'n voeten, maar toen lagen er al een paar spelers van Lazio op de doellijn."

Champions League
Atalanta staat met nog 2 duels te gaan 4de in de Serie A, aan het eind van het seizoen goed voor een ticket voor de poulefase van de Champions League. "Zondagavond spelen we alweer uit bij Juventus. Zij hebben 2 punten uit 3 duels gepakt sinds ze kampioen zijn, maar dat blijft een zware wedstrijd", weet de middenvelder.

"We zullen daar een goed resultaat moeten neerzetten en het dan op de slotdag moeten afmaken tegen Sassuolo. We staan nu 4de, maar de verschillen zijn enorm klein en kunnen zelfs nog overal naast grijpen. Europees voetbal was voor dit seizoen ons doel, maar nu gaan we ook vol voor die 4de plek."