Rooney scoort bij debuut Everton, Klaassen vliegt hem in de armen

AFP

admin • 21:19, 12-08-2017 / Laatste Update: 09:52, 12-12-2023

Davy Klaassen heeft met Everton zijn eerste wedstrijd in de Premier League met 1-0 gewonnen van Stoke City. Wayne Rooney was de gevierde man. De 31-jarige aanvoerder scoorde vlak voor rust de winnende.

Niet alleen voor Davy Klaassen was de eerste competitiewedstrijd op Goodison Park een speciale, ook Wayne Rooney speelde weer zijn eerste competitiewedstrijd op het oude nest. Hij verzilverde zijn rentree met de enige treffer van de wedstrijd.

Martina

Everton-coach Ronald Koeman liet ook Cuco Martina nog invallen. Martina speelde de gehele tweede helft en pakte geel bij zijn debuut. De 1-0 zege van Everton betekende tegelijkertijd wel een nederlaag voor Erik Pieters, die negentig minuten meedeed bij Stoke City.

Fer en Aké

Leroy Fer was een van de andere Nederlanders die in actie kwam. De middenvelder kwam bij Swansea City negentig minuten in actie in de uitwedstrijd tegen Southampton. Luciano Narsingh bleef negentig minuten op de bank bij Swansea.

Nathan Aké speelde met Bournemouth bij en tegen West Bromwich Albion. De Nederlandse recordaankoop ging met zijn ploeggenoten met 1-0 onderuit.