Rooney verbreekt record Charlton en is topscoorder aller tijden (video)

Archieffoto Pro Shots / beeldbewerking Sportnieuws.nl

Robert Hüsken • 18:58, 21-01-2017 / Laatste Update: 22:20, 12-12-2023

Wayne Rooney is topscoorder aller tijden van Manchester United. De Engelse voetballer maakte zijn 250ste doelpunt voor de Engelse club, zaterdag tegen Stoke City. Daardoor heeft de 31-jarige aanvaller nu 1 doelpunt meer gemaakt dan United-icoon Sir Bobby Charlton. Ook redde hij met zijn goal in de blessuretijd 1 punt voor zijn team.

Minder duels dan Charlton

Rooney kwam in de FA Cup tegen Reading op gelijke hoogte met Charlton. Hij kreeg een staande ovatie van alles en iedereen op Old Trafford, inclusief de 79-jarige Charlton. Het was de 249ste treffer in dienst van Manchester United, sinds zijn komst in 2004 van Everton. Rooney had daar 543 wedstrijden voor nodig. Charlton maakte zijn goals tussen 1956 and 1973 in 758 wedstrijden.

Op de bank begonnen

Rooney moest wel weer op de bank beginnen tegen Stoke. Bij een 1-0 stand voor Stoke kwam hij in de 67e minuut binnen de lijnen. Vlak voor tijd, in de 94e minuut, scoorde Rooney vanuit een vrije trap dan toch eindelijk zijn 250e voor zijn geliefde club. En wat voor een goal!

Engeland

Rooney troefde voor het nationale team van Engeland Sir Bobby Charlton al eerder af. In 2015 betekende zijn benutte strafschop tegen Zwitserland zijn 50ste goal voor Engeland. Daarmee verbeterde hij het record van Charlton. Ze stonden allebei op 49 goals. Zie hier hoe Rooney aan zijn 50 interlandgoals kwam.

Zijn mooiste?

Hoe mooi een doelpunt is, blijft natuurlijk subjectief. Toch is er voor velen 1 doelpunt van Rooney, dat nooit meer vergeten wordt. De geniale omhaal tegen Manchester City in februari van 2011. Het was de 2-1 in de 78ste minuut. Kijk en geniet van pure schoonheid: