Round-up Europa League: eigen goal Vilhena bij dikke zege Basel, Cluj wint van Adekanye's Lazio

EFE Sports

admin • 23:24, 19-09-2019 / Laatste Update: 05:49, 05-01-2024

De Europa League is weer begonnen! Dat betekent tientallen potjes, verspreid over het hele continent. Hieronder een overzichtje van alle 19.00 uur-wedstrijden.

Stade Rennes - Celtic 1-1

2 penalty's, 2 goals. Zo ging het vanavond in Frankrijk.

CFR 1907 Cluj - Lazio Roma 2-1

Bobby Adekanye maakte vanavond zijn debuut voor Lazio Roma, maar zal met gemengde gevoelens terugkijken. De Italiaanse club van de Nederlander verloor in Roemenië namelijk met 2-1.

Standard Luik - Vitória Guimarães 2-0

Een eigen doelpunt en een goal in de blessuretijd, dus 2-0 voor de Belgen.

Eintracht Frankfurt - Arsenal 0-3

Arsenal is de groepsfase van de Europa League overtuigend begonnen. De finalist van vorig seizoen won met 3-0 bij Eintracht Frankfurt. Bas Dost kon bij de Duitsers geen stempel drukken op de wedstrijd. Hij werd na ruim een uur gewisseld.

Joe Willock had de ploeg uit Londen op voorsprong geschoten. Tegen het einde van de tweede helft maakte de 18-jarige Bukayo Saka zijn eerste goal voor Arsenal. Pierre-Emerick Aubameyang bepaalde de eindstand op 3-0 tegen de Duitsers, waar Dominik Kohr met twee keer geel van het veld werd gestuurd.

APOEL Nicosia - F91 Dudelange 3-4

Met Boy Waterman op de bank maakte APOEL een knotsgekke avond mee. Op Cyprus werd de thuisclub flink verrast door de Luxemburgers en stond het na 50 minuten spelen 0-2. APOEL kreeg daarna plots vleugels en maakte 3 goals in 4 minuten. Maar toch prikte Dudelange nog 2 keer raak en gaan de 3 punten dus mee naar Luxemburg!

Qarabag FK - Sevilla 0-3

Nemanja Gudelj, oud-speler van onder meer NAC, AZ en Ajax, speelde het gehele duel mee met Sevilla. De Serviër ontving nog een gele kaart, maar boekte dus wel een fijne overwinning.

LASK Linz - Rosenborg BK 1-0

PSV gaat op kop in haar groep, omdat LASK met minder grote cijfers won van Rosenborg. De enige treffer kwam op naam van James Holland.

PSV - Sporting CP 3-2

FC Kopenhagen - Lugano 1-0

Michael Santos maakte in de 50e minuut de winnende treffer.

Dinamo Kiev - Malmö FF 1-0

Vitalii Buialskyi maakte de enige goal.

FC Basel - FK Krasnodar 5-0

FC Basel haalde met 5-0 uit tegen FC Krasnodar. Tonny Vilhena was met een eigen doelpunt verantwoordelijk voor de 4-0. Kevin Bua (2) Luca Zuffi en Noah Okafor maakten de andere doelpunten voor de Zwitsers.

Getafe CF - Trabzonspor 1-0

Een hele mond vol, maar de 1-0 kwam van de voet van Ángel Luis Rodríguez Díaz.