Round-up Europa League: Marseille onderuit bij Salzburg, Lord Bendtner trefzeker

Proshots

Trevor Wagener • 23:41, 28-09-2017 / Laatste Update: 04:54, 08-01-2024

De 1e helft van de Europa League-avond zit erop! Daar waar Vitesse in Zuid-Frankrijk bij OGC Nice met 3-0 onderuit ging, begonnen er om 19:00 tal van andere wedstrijden.

In groep G nam Lugano het op tegen het Roemeense FC FCSB. Daar waar de Zwitsers in eigen huis op 1-0 kwamen door Mattia Bottani, boog de tegenstander in de 2e helft binnen 6 minuten de wedstrijd om. Constantin Budescu en Junior Morais namen de 3 punten mee naar huis.

In diezelfde poule rekende Viktoria Plzen eenvoudig af met Hapoel Beer Sheva. Nadat Milan Petrzela de openingstreffer scoorde, maakte Anthony Nwakaeme de gelijkmaker. Jan Kopic en Marek Bakos bezorgden de Tsjechen de winst.

Nadat Arsenal in groep H op bezoek bij BATE Borisov wist te winnen, ging 1.FC Köln thuis onderuit tegen FK Crvena Zvezda. Dankzij voormalig Roda-spits Richmond Boakye won zijn ploeg met 1-0.

Geen verrassingen

In groep I zorgden Musa Araz en Deni Milosevic voor een comfortabele voorsprong voor Konyaspor. Paolo Hurtado deed namens Vitoria Guimaraes nog iets terug, maar de stand bleef 2-1. Olympique Marseille verloor dankzij een goal van Munas Dabbur met 1-0 bij Salzburg.

De eeuwige Europa League-verrassing Zorya Luhansk verraste Athletic de Bilbao. In Baskenland werd het 1-0 dankzij Igor Kharatin. Hertha BSC, waarbij Karim Rekik niet bij de selectie zat, wist op bezoek bij Ostersunds niet te winnen. Dankzij een benutte pingel van Brwa Nouri bleef de stand op 1-0 steken.

Boss Bendtner

Lord (Nicklas) Bendtner trof doel voor het Noorse Rosenborg. Zijn club won met 3-1 van het Macedonische FK Vardar Skopje, mede door goals van Anders Konradsen en Vegar Eggen Hedenstad. In de andere wedstrijd van groep L schoot Aleksandr Kokorin Zenit Sint-Petersburg langs Real Sociedad. Emiliano Ariel Rigoni maakte de 3e, voor de Spanjaarden scoorde Diego Llorente tegen.