Rusland 2018 wordt het laatste WK voor Iniesta

15 mei 2018

Pro Shots / Action Images

Andres Iniesta heeft zijn afscheid als international aangekondigd. Het WK in Rusland wordt het laatste kunstje van de Spanjaard.

,,Als er niets vreemds gebeurt, wordt dit mijn laatste WK'', vertelt El Blanquito aan radiostation Onda Cero.

Iniesta debuteerde in 2006 voor het nationaal elftal en speelde sindsdien 129 wedstrijden voor La Roja. Zijn belangrijkste doelpunt maakte hij onbetwist tegen Nederland. In de verlenging van de WK-finale in 2010 maakte Iniesta het winnende doelpunt en werd Spanje voor het eerst in de historie wereldkampioen. De 34-jarige Spanjaard had daarnaast ook een belangrijk aandeel in de 2 Europese kampioenschappen van Spanje in 2008 en 2012.

Vertrek Barcelona
Iniesta kondigde vorige maand aan ook te stoppen bij zijn club Barcelona. De sierlijke middenvelder is bezig aan zijn 22ste en laatste seizoen bij de club. 'Don Andrés' speelt komende zondag zijn laatste wedstrijd in het shirt van de Catalanen tegen Real Sociedad.

De Spanjaard wordt de laatste tijd vaak in verband gebracht met clubs in China en Japan. Zijn nieuwe club onthult hij vlak voor de start van het WK in Rusland. Eén ding weten we zeker; het wordt geen club in Europa.