Ruud Vormer en Brugge krijgen vlak voor tijd deksel op de neus tegen Dortmund (video)

admin • 01:31, 19-09-2018 / Laatste Update: 23:40, 07-01-2024

Club Brugge heeft aan een goede wedstrijd tegen Borussia Dortmund geen punten overgehouden. De Belgische kampioen hield tot in de slotfase gelijke tred met de Borussen, maar moest zich uiteindelijk op een ongelukkige manier toch gewonnen geven.

Kansen op openingsgoal

Club Brugge sprokkelde kansen bijeen in de verdienstelijke 1ste helft. De Bruggelingen hadden vaker de openingstreffer aan de voet, onder meer via een heerlijke streep van Stefano Denswil. Bij de afwerking liep het echter mis en zo werd er in het Jan Breydelstadion gerust met 0-0.

Halverwege de 2de helft leek het beste er toch wel vanaf bij Blauw-Zwart. De bezoekers dwongen de Belgische kampioen steeds verder terug. Toch kon Brugge in de slotfase bijna profiteren van een moment van twijfel in de Dortmund-defensie. Alweer liet de afwerking te wensen over.

Deksel op de neus

In de 85ste minuut kregen de Bruggelingen dan toch het deksel op de neus. Brugge-verdediger Mitrovic duwde de bal tegen de voet van invaller Pulisic, die de bal voorbij keeper Letica prikte. Een koude douche voor de Belgische kampioen, dat na een puike partij toch met lege handen achterblijft.