Ruud Vormer moet Belgische Gouden Schoen overdragen: ‘Winnen was een eer’

11 januari 2019

BSR/Soccrates

Voor Ruud Vormer was de pot tussen Club Brugge en PSV vrijdag een wedstrijd met een symbolische tint. Komende week moet hij de ‘Gouden Schoen’ overdrgen, de prijs voor beste speler in de Belgische competitie die hij vorig seizoen won. 


"Ja, woensdag neemt een ander het stokje over," zei de 30-jarige Vormer op trainingskamp in Doha. "Het was een eer om 'm te hebben gewonnen." De prijs blijft mogelijk in Brugge, want Vormers ploeggenoot Hans Vanaken is nu de grote favoriet voor de winst.

Titelprolongatie
Zelf hoopt Vormer in 2019 met 'Club' de Belgische landstitel opnieuw te winnen. In de competitie staat Racing Genk een eind voor. "Maar met het Belgische play-off-systeem en halvering van de punten is straks alles nog mogelijk", vulde Vormer aan. 

Best blijven doen
Ook blijft hij hopen op het Nederlands elftal. De laatste keer riep bondscoach Ronald Koeman Vormer niet op, de keer daarvoor zegde hij zelf af door een blessure. "Ik heb daar met Koeman over gesproken. Het was puur overmacht, ik zou nooit 'zomaar' zelf afzeggen voor Oranje. Met de bondscoach zit er verder ook niks scheef. Ik doe mijn stinkende best om er in 2019 weer bij te zijn."