Ryan Babel weer belangrijk voor Besiktas met prima kopgoal (video)

admin • 19:37, 30-01-2017 / Laatste Update: 20:49, 12-12-2023

Ryan Babel is lekker bezig bij Besiktas. De Nederlandse spits maakte vorige week al zijn eerste treffer in dienst van de Turkse koploper en maandagavond was het weer raak. In de thuiswedstrijd tegen Konyaspor kopte Babel na 9 minuten de 1-0 tegen de touwen. De 30-jarige spits staat nu op 2 goals in 3 wedstrijden. Niet gek! De club uit Istanbul won ruim van Konyaspor, de nummer zes op de ranglijst: 5-1.

Ryan Babel opende in de negende minuut de score. De Nederlander maakte vorige week, toen Besiktas met 4-1 te sterk was voor Alanyaspor, ook al een doelpunt. Cenk Tosun nam maandag drie treffers van Besiktas voor zijn rekening (waarvan één strafschop), en ook Oguzhan Ozyakup scoorde. Dusko Tosic werkte de bal, bij een voorsprong van 4-0, in eigen doel en gunde Konyaspor zo ook een doelpunt.

Besiktas heeft na negentien wedstrijden 44 punten. Dat zijn er twee meer dan Basaksehir, dat zondag met 1-0 van Bursaspor had gewonnen. Nummer drie Galatasaray volgt op vijf punten van Besiktas. Dick Advocaat ging zondag met Fenerbahçe met 4-1 ten onder tegen Kayserispor en moet in het vervolg van de competitie negen punten op regerend kampioen Besiktas zien goed te maken.

Kan je de video niet zien? Klik dan hier!