Dit zijn 's werelds duurste spelers die nog geen interland speelden
i

Pro Shots

Dit zijn 's werelds duurste spelers die nog geen interland speelden

Brian Vesseur • 23:10, 25-03-2018 / Laatste Update: 21:36, 12-12-2023

Wist jij dat Domenico Berardi nog geen international van Italië is? En dat Leon Bailey, die in de belangstelling stond van Ajax, ook nog op 0 interlands staat voor Jamaica? Transfermarkt.nl zocht uit wie de spelers zijn met de hoogste transferwaarde en zonder interland op hun naam. Een elftal.

Keeper: Alban Lafont (waarde: 18 miljoen euro)

Dat Alban Lafont nog geen interland op zijn naam heeft staan, is niet heel gek. De 19-jarige doelman van Toulouse heeft bij Frankrijk veel goede keepers voor zich. Hij is trouwens niet de enige Fransman in dit lijstje.

Linksback: José Gayà (30 miljoen euro)

Deze Spaanse linkervleugelverdediger speelt voor Valencia. Gayà is 22 jaar en lijkt te moeten wachten tot Jordi Alba met pensioen gaat. Hij zat namelijk zelfs nog nooit bij de Spaanse selectie. Maar het lijkt een kwestie van tijd...

Centrale verdediger: Mattia Caldara (25 miljoen euro)

Bij Atalanta Bergamo is het wat lastiger om jezelf in de kijker van het Italiaanse elftal dan bij Juventus of Napoli. Zeker als jongens als Giorgio Chiellini, Leonardo Bonucci en Andrea Barzagli dezelfde nationaliteit hebben. De 23-jarige Caldara zal nog even geduld moeten hebben.

Centrale verdediger: Issa Diop (22 miljoen euro)

Op 21-jarige leeftijd is Diop al de aanvoerder van Toulouse. Net als keeper Lafont is deze verdediger Fransman. Ook heeft Diop de Senegalese nationaliteit, maar hij lijkt voor Frankrijk te gaan kiezen. Hij moet alleen nog even wachten op een oproep.

Rechtsback: Aarón Caricol (20 miljoen euro)

Oké, stiekem is de Spaanse Caricol ook een linksback. Maar omdat de beste rechtsback (zonder interland) een lage transferwaarde heeft, hebben we voor deze 20-jarige Caricol gekozen. Dit seizoen maakt hij indruk bij RCD Espanyol.

Linkermiddenvelder: Ryan Sessegnon (25 miljoen euro)

Sessegnon heeft een opvallend verhaal. De 17-jarige middenvelder speelde vorig seizoen al in het eerste van Fulham en ook dit seizoen maakt hij indruk in het Championship. Toch zitten de topclubs nog niet (echt) achter hem aan en dus is ook een plek in het Engelse elftal nog een stukje weg.

Centrale middenvelder: Allan (25 miljoen euro)

Allan is een belangrijk onderdeel op het middenveld van Napoli. Toch heeft de 27-jarige middenvelder nog geen interland gespeeld. En dat terwijl hij 2 nationaliteiten heeft: de Braziliaanse en de Portugese. Opvallend.

Rechtermiddenvelder: Carlos Soler (30 miljoen euro)

Nog een Spanjaard in dit lijstje. De 21-jarige Soler speelt - net als Gayà - bij Valencia. Tot nu toe speelt Soler zijn wedstrijden voor Spanje onder 21.

Linksbuiten: Leon Bailey (28 miljoen euro)

Vreemd, dat Leon Bailey nog geen international van Jamaica is. Ondanks dat-ie pas 20 is, zou hij veruit de beste van het elftal zijn. Maar sinds hij een jaar of 12 is, heeft Bailey ruzie met de Jamaicaanse bond. De verhalen gaan dat-ie pas voor het land zal spelen als de kwaliteit van het spel verbetert.

Spits: Domenico Berardi (20 miljoen euro)

Een paar jaar geleden was Domenico Berardi hét talent van Italië. Toch maakte de rechtsbuiten van Sassuolo - die in ons elftal de gelegenheidsspits is - nooit zijn debuut. Inmiddels is Berardi 23 jaar en speelde hij ook al 23 wedstrijden voor Italië onder 21.

Rechtsbuiten: Malcom (45 miljoen euro)

De duurste van dit lijstje. De rechtsbuiten van Girondins Bordeaux heeft een enorme transferwaarde en was dit seizoen al goed voor 8 doelpunten en 6 assists. De 21-jarige aanvaller speelde ook pas 2 potjes voor het hoogste jeugdelftal van Brazilië.

De totaalwaarde van dit team is 288 miljoen euro. Oranje heeft - als je een 4-3-3-systeem hanteert bij een zoekfunctie van Transfermarkt - een elftalwaarde van 258 miljoen euro.