🎥 | Sadio Mané schiet Senegal in 97e minuut naar de overwinning

Bart van der Wijst • 17:55, 10-01-2022 / Laatste Update: 10:17, 07-01-2024

Senegal is de Afrika Cup van 2022 met een zege begonnen. Makkelijk ging dat allemaal niet, Sadio Mané bezorgde zijn land diep, diep in blessuretijd de overwinning. De sterspeler van Liverpool scoorde in de 97e minuut een penalty tegen Zimbabwe.

Mané mocht vanaf 11 meter aanleggen nadat een speler van Zimbabwe hands maakte, al beweerde hij zelf van niet. De speler van Liverpool stuurde de keeper de verkeerde kant op: 1-0.

Senegal en Zimbabwe zitten tijdens de Afrika Cup of Nations in een poule met Guinee en Malawi, zij spelen later op maandag.

Europese toppers

Senegal is een van de toplanden tijdens deze editie van de Afrika Cup. Naast Mané lopen er nog wat spelers rond die voetballen in de Europese top. Wat te denken van doelman Edouard Mendy van Chelsea, die dit duel nog ontbrak vanwege een positieve coronabesmetting.

Daarnaast doen Keita Baldé (Cagliari), Boulaye Dia (Villarreal), Idrissa Gueye en Abdou Diallo (PSG), Cheikhou Kouyaté (Crystal Palace) en Bouna Sarr (Bayern München) mee.