Sagna verbaasd over kritiek Fábregas: ‘Zo hoor je niet te praten’

28 maart 2020

Getty Images

Bacary Sagna vindt het vreemd dat Cesc Fàbregas zich kritisch heeft uitgesproken over zijn tijd van Arsenal. De 37-jarige Fransman, die tussen 2007 en 2011 teamgenoot was bij de Gunners, vertelde dat aan Goal.


“Ik was verbaasd toen ik de uitspraken las,” zegt de linksback, die tot januari bij het Canadese Montreal Impact speelde. "Hij was 1 van de leiders in het team, 1 van de beste spelers, dan hoor je niet zo over je club te praten."

Huilen
Fàbregas maakte in 2011 de overstap naar FC Barcelona, nadat het volgens de Catalaan onmogelijk was geworden om nog iets in Noord-Londen te bereiken. Waar hij naar eigen zeggen als 1 van de weinigen een potje stond te janken na een nederlaag, waren zijn mindere ploeggenoten al bezig met de volgende stapavond: "Alleen Robin van Persie en Samir Nasri zaten - en dat bedoel ik niet arrogant - fysiek en mentaal op mijn niveau."

Aardige jongen
"Ik was ook verbaasd omdat hij zo'n aardige jongen is. Dat is hij nog steeds, dit verandert daar niets aan, maar toch ben ik ik wel verrast. Natuurlijk heb je spelers die technisch beter zijn, net als spelers die weer fysiek sterker zijn. Maar dat is nog geen reden om zo over je oud-teamgenoten te praten."

Spiegel
Sagna weet namelijk niet of zijn 'maatje' recht van spreken heeft: "Hij is bij Arsenal groot geworden. Als je dan zegt dat sommige spelers niet van jouw niveau waren vind ik dat wel een beetje hard. Ik weet namelijk niet of hij nou in alle seizoenen zo geweldig speelde. In die tijd werd er nog wel eens over hem geschreven dat hij niet genoeg meeverdedigde. Dus andere spelers kunnen ook van hem zeggen dat hij meer gedaan had kunnen hebben."