Met dit salaris wordt Zlatan de bestbetaalde MLS-speler ooit

13 juni 2019

BSR

Een grotere revelatie als Zlatan Ibrahimovic is er al jaren niet meer geweest. Het contract 37-jarige Zweed is in anderhalf jaar dan ook dik verbeterd. Met 7,2 miljoen dollar (6,3 miljoen euro) is Ibrahimovic nu de bestbetaalde speler in de geschiedenis van de MLS.


Dat blijkt uit verslag dat de MLS vannacht online gooide. Oud Heerenveen-speler Michael Bradley (Toronto FC) staat met 5,7 miljoen euro 2e; ex-AZ'er Jozy Altidore (ook Toronto) komt met 5,5 miljoen euro op een 4e plaats.

Het is natuurlijk een schijntje als je het met de topsalarissen in Europa vergelijkt, maar voor Ibra is het een flinke verbetering van zijn 1e contract in Los Angeles. Dat leverde namelijk een bedrag van 1,3 miljoen euro op. En dat terwijl hij volgens geruchten voor een periode van 3 jaar liefst 100 miljoen dollar in China had kunnen verdienen.
Regels
In de MLS gelden er regels voor de salarissen van spelers. Om het allemaal eerlijk te houden mogen alle teams evenveel aan hun spelers uitgeven. Bijna elk jaar gaat het bedrag wat clubs voor een designated player (speciale speler) mogen betalen, omhoog.