Samenvatting: Luuk de Jong wint in het shirt van Sevilla van Champions League-winnaar Liverpool

Brian Vesseur • 09:52, 22-07-2019 / Laatste Update: 14:28, 12-12-2023

Een Nederlands getinte wedstrijd maandagochtend (Nederlandse tijd) in Boston. Sevilla en Liverpool stonden in de Verenigde Staten tegenover elkaar en 4 Nederlanders maakten hun opwachting. Het Sevilla van Luuk de Jong versloeg het Liverpool van Virgil van Dijk, Georginio Wijnaldum en Ki-Jana Hoever met 2-1. Alle 4 de spelers speelden 1 helft.

In de 37ste minuut kwam Sevilla op een verdiende voorsprong. De Spaanse vleugelaanvaller Nolito schoot vanaf links fraai raak in de verre kruising na een lage voorzet van aanvoerder Jesus Navas vanaf rechts. Sevilla kon de voorsprong niet volhouden tot de rust, want in de 44ste minuut maakte Divock Origi alweer gelijk. De Belgische spits, die zich vorig seizoen ook al scoorde in de Champions League tegen FC Barcelona (halve finale) en Tottenham Hotspur (finale), schoot van dichtbij raak uit een corner van de sterk spelende rechtsback Trent Alexander-Arnold.

Belachelijke tackle

In de tweede helft trad Liverpool aan met een compleet nieuw elftal, waarbij ook het Amsterdamse talent Ki-Jana Hoever (17) van Jürgen Klopp weer een kans kreeg om zich te tonen als rechtsback. De vele wissels kwamen het spel niet ten goede, al hielp de hitte (34 graden) in Boston ook niet mee voor de spelers. In de 76ste schrok het publiek wakker na een belachelijke overtreding van de Franse middenvelder Joris Gnagnon (22) van Sevilla, die zijn 18-jarige landgenoot Yasser Larouci van achter keihard op zijn knie trapte. De goed spelende linksback van Liverpool moest tot kalmeren worden gebracht en kon niet verder spelen, Gnagnon werd meer dan terecht met rood van het veld gestuurd en kreeg een fluitconcert over zich heen van de tienduizenden Liverpool-fans in Boston.

De wedstrijd leek daarna af te stevenen op een 1-1 gelijkspel, maar in de blessuretijd sloeg Sevilla toch nog toe met tien man. De 20-jarige invaller Alejandro Pozo Pozo scoorde na voorbereidend werk van Munir El Haddadi.