Sampaoli moet blozen van Argentijns aanbod: ‘Is een unieke kans’

19 mei 2017

EPA

Het ziet ernaar uit dat Jorge Sampaoli morgen voor de laatste keer op de bank zit als trainer van Sevilla. De Argentijn is vereerd met het aanbod van de Argentijnse voetbalbond om bondscoach te worden. Om het huwelijk te voltooien heeft Sampaoli alleen nog het ja-woord nodig van Sevilla, waar hij nog een contract voor 1 jaar heeft.


"Bondscoach van Argentinië worden is als een droom voor mij. Dat wil ik mijn hele leven al", aldus de 57-jarige Sampaoli vrijdag tijdens zijn vooruitblik op de laatste competitiewedstrijd van Sevilla tegen Osasuna. "Zo'n kans kan ik niet aan mij voorbij laten gaan."

Sampaoli Salvador?
Sampaoli moet ervoor zorgen dat Argentinië, dat in april bondscoach Edgardo Bauza wegstuurde, zich alsnog plaatst voor het WK in Rusland van volgend jaar. In de Zuid-Amerikaanse kwalificatiegroep staat Argentinië, met nog 4 wedstrijden te gaan, op een teleurstellende 5e plaats.

Tricky
En dus is er nood aan de man bij de Argentijnen, want alleen de eerste 4e landen plaatsen zich automatisch voor de mondiale eindronde, de nummer 5 speelt play-offs. Sampaoli zal, mits hij op korte termijn aangesteld wordt, kunnen debuteren tegen aartsrivaal Brazilië.

Wil jij het belangrijkste VOETBALNIEUWS gratis via Whatsapp ontvangen? Stuur een app met VOETBAL AAN naar 06 135 591 70 of klik hier.

reacties
ReageerReageer op dit bericht