In de schaduw van Liverpool is Leicester bezig aan een NOG beter seizoen dan kampioensjaar

5 december 2019

BSR Agency

Liverpool is bezig met een indrukwekkende slooptocht door de Premier League, maar in de schaduw van ‘The Reds’ loopt Leicester nog altijd 3 punten voor op zijn eigen kampioensschema van 4 seizoenen geleden.


Onder manager Brendan Rodgers is Leicester City aan een knappe reeks bezig: de laatste 7 wedstrijden van ‘The Foxes’ werden gewonnen. Woensdag moest Watford eraan geloven. Leicester City won met 2-0 door een doelpunt van Jamie Vardy en een late treffer van James Maddison.
Na 15 wedstrijden staat Leicester op liefst 35 punten, 3 punten meer dan Manchester City, maar wel liefst 8 punten minder dan Liverpool. Die ploeg heeft pas 1 keer gelijkgespeeld en nog niet verloren.

Jamie Vardy
De reeks van 7 overwinningen van Leicester City is de evenaring van een clubrecord uit 1963, een reeks die ook nooit gehaald werd in het kampioensjaar. Een grote overeenkomst met het seizoen 2015-2016 is een scorende Jamie Vardy. Hij eindigde toen achter Harry Kane als 2e op de topscorerslijst met 24 goals. Dit seizoen is de 32-jarige Vardy vooralsnog topscorer met liefst 14 doelpunten in 15 wedstrijden. Daarbij gaf de spits ook nog eens 3 assists.