Schalke geeft wedstrijd in paar minuten weg aan Leipzig

Pro Shots / Action Images

admin • 23:34, 13-01-2018 / Laatste Update: 12:12, 15-01-2024

RB Leipzig heeft zaterdag goede zaken gedaan in de Bundesliga-topper tegen Schalke 04. De ploeg uit Leizpig won uiteindelijk met 3-1.

Naby Keïta bracht de thuisploeg voor rust op voorsprong. De voorsprong was niet onverdiend te noemen. Schalke was vlak voor de openingstreffer al aan een achterstand ontsnapt. Benjamin Stambouli veroorzaakte een strafschop door Jean-Kévin Augustin neer te halen. Naldo maakte 10 minuten na rust met een rake kopbal de gelijkmaker.

Lekker bezig

Invaller Timo Werner was degene die het 2-1 maakte, nadat Naldo de fout in ging. Werner stond nog geen 10 minuten op het veld toen hij al had gescoord en ook nog eens een assist afleverde. De Duits international speelde Bruma in, die volledig werd vrijgelaten door de Schalke-defensie en zonder twijfelen de trekker overhaalde: 3-1. Schalke gaf de wedstrijd binnen 3 minuten volledig uit handen.

Door deze overwinning is RB Leipzig boven Schalke gaan staan. Schalke staat nu 3e en Leipzig staat 2e.