Schalke verliest door VAR-pingel in 95ste (!) minuut, ook Bosz onderuit met Leverkusen

BSR Agency

admin • 19:52, 06-04-2019 / Laatste Update: 11:10, 12-12-2023

Trainer Peter Bosz van Bayer Leverkusen en Huub Stevens van Schalke zullen vannacht hoogstwaarschijnlijk wakker schrikken van de nachtmerrie waarin de VAR een hoofdrol speel.

Opnieuw bewees Kai Havertz waarom hij tot een van de supertalenten van Duitsland behoort. Hij schoot Leverkusen aan de leiding, waarna Marcel Sabitzer gelijkmaakte: 1-1. Maar de kartrekker van het ensemble van coach Bosz scoorde opnieuw, waarmee hij de ruststand op het scorebord zette.

Na rust gooide Ralf Ragnick zijn team om met een dubbele wissel en die pakte in beginsel niet goed uit. Leon Bailey ontsnapte aan de defensie en schoot snoeihard raak, maar de VAR draaide diens 3-1 terug. Ook Leipzig beschikt over een topschutter: Timo Werner, die niet in al te beste vorm verkeert, maar wel voor de gelijkmaker zorgde: 2-2.

5 minuten later speelde de VAR weer een hoofdrol. Ditmaal kreeg Leipzig een penalty na een ongelukkige handsbal. Emil Forsberg benutte het buitenkansje. Een drukkend Leverkusen probeerde zicht op Champions League te forceren, maar Matheus Cunha besliste het duel definitief: 2-4. Hierdoor lijkt de vierde plek voor Leverkusen ineens heel ver weg - het gat met Eintracht Frankfurt bedraagt 8 punten.

Schalke treurt

Ook in Gelsenkirchen speelde de var een hoofdrol. Na een half uur kwam het Schalke 04 van Huub Stevens bij een 1-1 stand nog met de schrik vrij - de arbiter trok na het bekijken van de videobeelden een penalty in voor Eintracht Frankfurt, waar Jonathan de Guzman één helft speelde.

Maar in de 95ste minuut was het wel raak via de VAR. Filip Kostic, oud-FC Groningen, kreeg de penalty toegewezen waarna Luka Jovic in de 99ste minuut Schalke in rouw dompelde: 1-2.